Огромен дефицит на противогрипни ваксини отбелязват аптекари в Пловдив. В

...
Огромен дефицит на противогрипни ваксини отбелязват аптекари в Пловдив. В
Коментари Харесай

На прага на зимата Пловдив остана без противогрипни ваксини

Огромен недостиг на противогрипни ваксини означават аптекари в Пловдив. В три от най-големите вериги в страната потвърдиха за Actualno.com, че от предходната седмица имунизациите са изчерпани и не се знае дали ще има нова партида.
За момента остава неразбираема повода за острия дефицит и то тъкмо в интервала, в който съгласно доктори имунизацията би трябвало да бъде сложена, с цел да е ефикасна. Още по-странен е фактът, че цената тази година е двойно по-висока от предходната. Лични лекари потвърдиха, че ваксини липсват и на процедура сега не се правят имунизации. Подобно е ситуацията и в имунизационния кабинет в РЗИ - Пловдив. Там е сложена записка, че имунизации не се вършат заради липса на препарата .
Според общопрактикуващите лекари ползата към имунизациите тази година е по-висок, само че неналичието им лишава доста хора от отбрана против вирусите, които се чакат тази зима. Епидемиолози считат, че тазгодишната ваксина ще е по-ефикасна, защото е читиривалентна и защищава от цели 4 варианта на грипа. Специалистите предлагат имунизацията да се направи най-късно до края на ноември, с цел да има време имунната система на човек да построи отбрана.
За това, че запасите в действителност са изчерпани удостовери и Димитрия Стайкова от Българския фармацевтичен съюз. Според нея няма гаранция, че ще има нови доставки на по този начин значимите инжекции. " Този сезон имунизациите са прекомерно незадоволителни. От началото на септември доникъде на октомври е най-активното търсене и от тези ваксини сме получавали прекомерно малко като бройки. За страдание последната информация, която получихме през днешния ден е, че не се планува повече доставка на ваксини в страната и че просто няма по какъв начин да успокоим хората, които непременно желаят да се имунизират ", съобщи Димитрия Стайкова.
Тазгодишната ваксина включва вариантите от вид А: Мичиган и Сингапур, и вариантите от вид В: Колорадо и Пукет. Нито един от съставените елементи на имунизацията не може да аргументи грип. Ваксината пази от четирите щaма на вируса, съдържащи се в нея, след интервал от към 2 до 3 седмици след инжектирането. Тя не пази от елементарна простуда, макар че някои от признаците са сходни на тези на грипа, припомнят лекарите. Преди дни стана ясно, че от следващата година държавното управление приготвя въвеждането на гратис имунизиране на всички възрастни хора над 65-годишна възраст. Имунизацията ще е целесъобразна за всички възрастни, предразположени към болести, както и за такива с тежки хронични болести, само че няма да има наложителен темперамент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР