Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит

...
Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит
Коментари Харесай

Американците послушаха Тръмп: Хиляди пиха белина, телефонът за спешна помощ прегря

Огромен брой американци са погълнали препарати за стерилизация в опит за предварителна защита на новия вариант на ковид. Си Ен Ен оповестява, че в последните дни телефонът за незабавна помощ 911 е получил "стотици позвънявания " за хора, приемали дезинфектанти.
Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган прецизира, че на незабавния телефон са получени рекордно доста позвънявания на хора, които са се пробвали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.
В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите недоволства. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други 10 са погълнали различен тип домашен почистващи препарати.
Причината е изявление на президента Доналд Тръмп, в което той допусна, че инжектирането на препарати за стерилизация може да се употребява в битката с Covid-19. По-късно Тръмп разгласи, че е предложил сходно нещо саркастично, както и се е пошегувал, че слънчевата светлина също може да попречва по-нататъшното разпространяване на ковид.
Междувременно десетки експерти предизвестиха, че дезинфектантите са рискови и даже смъртоносни при усвояване или при опити за инжектиране.
Междувременно, броят на умрелите в Съединени американски щати е близо 54 000 души. В епицентъра на болестта - щата Ню Йорк, стартира всеобщо тестване на популацията. Тестове ще се вършат в близо 5 000 аптеки, а задачата е да могат да се изследват към 40 000 души дневно.
Медицински служащи, служители на реда, пожарникари, водачи и продавачи ще могат гратис да се изследват, даже да нямат признаци. Горещата вълна и фактът, че посещаването на паркове и плажове в Калифорния беше позволено, предстоящо доведоха до скупчване на хора.
"Разбирам, че топлото време ни изкушава да излезем на открито, само че не знам по какъв начин да го кажа по-ясно: останете си у дома ", прикани Ерик Гарсети, кмет на Лос Анджелис.
Противници на прибързаното отпадане на ограничаващите ограничения предизвестяват, че желанието на управляващите да подкрепят стопанската система, може да докара до втора вълна от разпространяване на ковид.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР