Ограничителните мерки вече звучат като репресия, а не като грижа

...
Ограничителните мерки вече звучат като репресия, а не като грижа
Коментари Харесай

Лекар: Ограничителните мерки звучат като репресия, не като грижа

Ограничителните ограничения към този момент звучат като принуда, а не като грижа за хората. Това значи, че методът, по който се вкарват, е неизвестен. Проява на грижа е търпеливо да се изяснява на хората по какъв начин просто и елементарно могат да опазят себе си и близките.
Това съобщи пред БНР доктор Кирил Еленски, общопрактикуващ доктор от Пловдив, някогашен зам.-председател на Българския лекарски съюз.

“Трябва да стартираме да разчитаме на добросъвестното отношение на жителите към тях самите и околните им. Когато има насила, постоянно ще се намерят хора, които да се противопоставят”, безапелационен бе медикът.

По думите му огромен проблем се явява фактът, че огромна част от обществото взема решение да посети работното си място, макар че има прояви на болест. Същото важи и за децата. Той прикани всекидневно да се повтаря на хората, че даже при най-минимални недоволства човек би трябвало да се свърже със фамилния си доктор и да си остане вкъщи.

“Проблем е, че много хора закъсняват с първата си поръчка за недоволство, когато признаците към този момент не са по никакъв начин леки. Пациентът е виновен във връзка с момента, в който взема решение да потърси здравна помощ “, счита лекарят.

Д-р Еленски е безапелационен, че би трябвало да се укрепи доверието в първичната и в доболничната помощ.

" Ние не организираме професионална полемика в професионалните среди, а всяко ново скимване, всяка нова концепция, усещане или изобретение излиза на дневен ред в медиите, които са за общо прилагане, и професионалните ни разлики започнаха да излизат измежду хора, които не могат да преценят кой е прав и кой е крив. Трябва да се приключи със разногласията кой е доброжелателен или злоумишлен единствено тъй като мнението му е било друго от това на част от другите лекари “, счита доктор Еленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР