Ограничителните мерки в Гърция са удължени до 5 април. Въвежда

...
Ограничителните мерки в Гърция са удължени до 5 април. Въвежда
Коментари Харесай

Локдаун до 5 април в Гърция и задължителен COVID тест

Ограничителните ограничения в Гърция са удължени до 5 април. Въвежда се наложителен седмичен Коронавирус тест в превоза, учебните заведения и заведенията. Засега не се разисква унищожаване на едноседмичната карантина за влизащите в Гърция.
От началото на месец април стартира раздаването на безвъзмездни проби в аптеките на Гърция. Лимитът за всеки гръцки жител е по един тест на седмица, на него имат право и децата.
Гражданите ще се тестват независимо и при позитивен резултат ще се свързват с персоналния доктор.
В момента всички образователни заведения организират занятия отдалечено. При отварянето им, което се чака след 5 април, всички учители и възпитаници ще се тестват наложително всяка седмица за COVID-19.
Задължително тестване ще се вкара със закон за работещите в заведенията, туризма, търговията и превоза, оповестиха от здравното министерство на южната ни съседка.
Правителството удължи до 5 април карантината в страната. Под строги ограничения остават област Атика, Солун, част от северна Гърция и остров Лерос.
Гърция разгласи, че започва туристическия сезон от 14 май. Министерството на туризма заяви, че стартира имунизиране на всички, които работят в туризма.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР