Ограничено нахлуване на Русия в Украйна може да доведе до

...
Ограничено нахлуване на Русия в Украйна може да доведе до
Коментари Харесай

Критикуват Байдън, че не е достатъчно твърд към Русия


Ограничено навлизане на Русия в Украйна може да докара до по-мека реакция от страна на Съединени американски щати, в сравнение с пълномащабно настъпление. Това съобщи нощес президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на конференция по случай навършването на една година от встъпването си в служба, съобщи Асошиейтед прес, заяви Българска телеграфна агенция.

По-късно той посочи, че под " лимитирано навлизане " е имал поради невоенни дейности като хакерски атаки, само че думите му провокираха рецензии вкъщи, че не е задоволително корав към Русия. " Президентът Байдън на процедура даде на Путин зелена светлина да нахлуе в Украйна с дрънкането си за хипотетичната маловажност на едно " лимитирано навлизане ", сподели сенаторът републиканец Бен Сас.

Говорителката на Белия дом Джен Саки уточни в по-късно изказване, че в тази ситуация не е наложително да става дума за танкове и войски. " Президентът Байдън също по този начин знае от дългия си опит че руснаците имат просторен набор от средства за експанзия, които не стигат до военни дейности, в това число хакерски атаки и паравоенни тактики. И той съобщи през днешния ден, че тези прояви на съветска експанзия ще получат съдбоносен, взаимен и обединен отговор ", означи тя.



На конференцията Байдън изрази съмнение, че съветският президент Владимир Путин може да предприеме по-нататъшни дейности по отношение на Украйна, само че не желае да стига до открита война. Той заплаши Русия, че ще заплати скъпо, в случай че стартира настъпление в Украйна. Точно една година откакто Байдън зае президентския пост, болшинството американци не утвърждават дейностите му на фона на неспиращата пандемия и възходящата инфлация, демонстрира изследване на Центъра за проучване на публичните връзки Aсошиейтед прес-НОРК. Само 43 на 100 от американците поддържат президента си, против 56 на 100, които са недоволни от мандата му. Едва 28 на 100 от интервюираните желаят той да се кандидатира за преизбиране, в това число 48 на 100 от демократите. Проучването е било извършено от 13 до 18 януари.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР