Ограничено е движението по път II-19Симитли -Разлог /проход Предел/ за

...
Ограничено е движението по път II-19Симитли -Разлог /проход Предел/ за
Коментари Харесай

Ограничено e движението за камиони през прохода Предел и пътя Якоруда-Велинград

Ограничено е придвижването по път II-19Симитли -Разлог /проход " Предел " / за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета, заради изобилен снеговалеж и снегопочистване. Трафикът се контролира от " Пътна полиция ".

Ограничено e придвижването на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета по път ІІ-84 Якоруда - Велинград и път ІІІ-842 Юндола - Белово, заради изобилен снеговалеж.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите за събота - 20 януари, е за превалявания от сняг. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Областните пътни ръководства наблюдават прогнозите на синоптиците по региони и дружно с пътноподдържащите компании подхващат нужните дейности. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

За повишение сигурността на придвижване е допустимо да се затварят обособени сектори за разчистване. Там, където се постанова поради мощен вятър, снегонавявания или слаба видимост, трафикът може да се ограничи краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия. Ако е належащо краткотрайно е допустимо да се спре придвижването на тежкотоварните камиони в избрани сектори, с цел да може снегорините да почистят трасето, да не се образуват тапи и да се блокира придвижването.

Шофьорите би трябвало да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на профилираната техника.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР