Ограничено е движението на моторни превозни средства с ремаркета и

...
Ограничено е движението на моторни превозни средства с ремаркета и
Коментари Харесай

Затвориха проходите Рожен и Превала за камиони с ремаркета и полуремаркета


Ограничено е придвижването на моторни транспортни средства с ремаркета и полуремаркета през прохода „ Рожен “ заради снеговалеж и снегопочистване. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). По-рано беше лимитирано придвижването на моторни транспортни средства с ремаркета и полуремаркета, и през прохода „ Превала “.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес предупредителни кодове за снеговалежи в България. Предупреждението от втора степен - оранжев код, за предстоящи обилни снеговалежи е за област Смолян и част от областите Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от областите Враца и Монтана; за обилни превалявания от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за обилни превалявания от дъжд - в област Хасково. 

Вчера от АПИ предизвестиха, че се чака намаляване на температурите и превалявания от сняг, поради което водачите би трябвало да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават нужната отдалеченост. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР