Ограничено е движението на автомобили в пътния участък между Ахтопол

...
Ограничено е движението на автомобили в пътния участък между Ахтопол
Коментари Харесай

Река Велека преля и затвори пътя Ахтопол-Резово, военни взривяват пясъчната коса

Ограничено е придвижването на коли в пътния сектор сред Ахтопол и Резово заради покачилото се равнище на река Велека в резултат на затлачване на устието й от наноси, заяви представителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Предстои идване на екип от военното ведомство от базата в Атия, който ще извърши следено взривяване на пясъчната коса на река Велека, с цел да се отвори третокласният път.

Дотогава се лимитира пътният трафик в рисковата зона. Ще се пропущат само високопроходими моторни транспортни средства. Леките коли ще бъдат спирани, посочи Рандева.

Решението идва откакто през вчерашния ден кмета на община Царево алармира, че селата Синеморец и Резово са останали откъснати от общинския и регионален център. Бургаският регионален шеф проф. Мария Нейкова незабавно разпореди да се подхващат нужните дейности по навременното премахване на наносите и контролиране на придвижването в пътниия сектор, тъй че популацията на прилежащите обитаеми места и ползващите пътната инфраструктура да бъдат оптимално предпазени. В резултат на падналите превалявания и снеготопене водите на реката заливат третокласния път 9901, който е част от Републиканската пътна мрежа.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР