Ограниченията заради коронавируса в Германия ще продължат да действат през

...
Ограниченията заради коронавируса в Германия ще продължат да действат през
Коментари Харесай

Германският президент посочи грешките, допуснати по време на пандемията

Ограниченията поради ковид в Германия ще продължат да работят през идващите седмици. Имаше както триумфи, по този начин и неуспехи през последната една годината, белязана от пандемията. Това съобщи президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер в послание към народа на страната преди Великден, което беше публикувано в събота и представено от TACC. 

" За някои локдаунът от дълго време се трансформира освен в проблем за приходите, а във въпрос на тривиално битие. Затова и повече разбирам загубата на самообладание и разочарованието заради неуспехите от последните месеци. Много е направено и доста е реализирано Но въпреки всичко имаше неточности – при тестването, при имунизацията и при цифровите решения ", сподели президентът на Германия. 

Той напомни, че в този момент третата вълна на ковид е достигнала Германия, това изисква мощ от всички пластове на популацията.

" Следващите седмици още веднъж ще изискват съществени ограничавания и вие разбирате това, както и аз ", сподели Щайнмайер.

В момента Германия е под карантина, само че не толкоз строга, колкото през зимата. Отворени са учебни заведения и детски градини, фризьорски салони, салони за хубост, магазини за цветя и книги. Увеличението на броя на инфектираните хора понижа през януари и февруари, само че от март цифрите още веднъж започнаха да нарастват експоненциално. Експертите отдават това на разпространяването на по-инфекциозен вариант.

Предполагаше се, че от 22 март уличните тераси на заведения за хранене, кина и театри ще могат да възобновят работата си, само че тези проекти към момента се отсрочват. Локдаунът е продължен до 18 април и е допустимо да бъде затегнат.

Според последните социологически изследвания единствено 19% от интервюираните са удовлетворени от работата на държавното управление на Германия (с 23 % по-малко по отношение на февруари) от съвсем 1500 интервюирани, 79% са недоволни. 2% не са дали съответен отговор.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР