Ограниченията, породени от коронавируса, са тежко изпитание за всички хора.

...
Ограниченията, породени от коронавируса, са тежко изпитание за всички хора.
Коментари Харесай

Водещ германски вирусолог каза кога точно ще изчезне К-19 през 2021 г

Ограниченията, подбудени от ковид, са тежко тестване за всички хора. Времето като че ли е спряло да тече по естествения метод. Всичко се върти към броя на новите инфекции, смъртните случаи, тестванията, възбраните, рисковете. А неотдавнашен завършек на пандемията като че ли не се обрисува. Толкова по-забележително е, че известният немски вирусолог Александър Кекуле дава релативно оптимистичен отговор, написа

Александър Кекуле:предпазливо оптимистична прогноза

Професор Александър Кекуле показа своя “работна хипотеза” за това по кое време пандемията ще завърши: “Ограничаването на болестта ще стане очевидно за общество чак сред април и юни, откакто при започване на годината или най-късно през януари ще стартираме да имунизираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, изясни той.

Топлото време също ще способства за облекчение на епидемиологичната конюнктура.

“Моята оптимистична вяра е, че вирусът ще изчезне през това лято и няма да се завърне идната есен ", споделя специалистът, който насочи и рецензия против някои детайли от тактиката на управляващите в Германия за преодоляване на пандемията. Вирусологът счита, че заплахата от заразяване по време на коледните празници е много огромна.

На Коледа се събират млади и остарели, а това разбъркване на поколенията усилва рисковете от зараза, до момента в който още хората не са имунизирани. Кукуле счита, че би било по-добре, в случай че учебните заведения останат затворени в предпразничния интервал. Все отново той моли към възприятието за отговорност на хората и предлага да се лимитират персоналните контакти и поемането на непотребни опасности. При подозрения за зараза е редно хората да вършат бързи проби, счита още вирусологът.

Първоначално маските ще останат

Ваксините в Европейския съюз могат да са налични още в края на 2020 година или първоначално 2021. Кога обаче ще бъде лимитирано разпространяването на Ковид-19 зависи от скоростта и успеваемостта, с която имунизациите против ковид ще се раздават и слагат на хората, осведоми “Евронюз”.

"Имаме доста ваксини, които са животоспасяващи, морбили е образец за това, високоефективна ваксина с над 95% резултатност, и все пак към момента избухват огнища на морбили “, сподели на конференция доктор Кейт О’Брайън, шеф на отдела по имунизации на Световната здравна организация.

Много от хората няма да бъдат ваксинирани против ковид през първите шест месеци или първата година, изяснява лекар Бари Блуум от Харвард, заради което “те ще имат способността да предават инфекцията”. Това значи, че първоначално ще е належащо към момента да се носят защитни маски, даже и от тези, които са ваксинирани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР