Ограничения и въвеждане на правила за придвижването с електрически тротинетки

...
Ограничения и въвеждане на правила за придвижването с електрически тротинетки
Коментари Харесай

Ограничават електрическите тротинетки

Ограничения и въвеждане на правила за напредването с електрически тротинетки готвят от Държавната организация по сигурност на придвижването и Столична община. Причина за това е възходящият брой на новия тип екологичен транспорт, който е желан от хората поради своята подвижност и невисок енергиен разход.

Новите тротинетки обаче развиват скорости в необятен диапазон като има разработки, чиято мощ доближава 100 км./ч., изясни Иван Петков от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата”, осведоми Дарик.

По думите му готвеният правилник ще планува с изключение на налагане на оптималната скорост, по този начин и възрастово ограничаване за прилагане на електрическите тротинетки.

"В нашите изследвания достигнахме до извода, че действително няма предел в скоростта, в която може да се развива. Има тротинетки, които могат да развият 100 км/ч. Предполагам, че след време разработките биха позволили и по-високи скорости ", съобщи Петков.

"Така че от една страна имаме липса на ограничавания на скоростта, което е причина за съществени пострадвания както на ползвателите, по този начин и на останалите. Нашата съществена цел да предотвратяваме пътно-транспортен травматизъм ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР