Ограничението на собствениците да реализират проектите си е заради корпоративни

...
Ограничението на собствениците да реализират проектите си е заради корпоративни
Коментари Харесай

Ето какво искат протестиращите в Синеморец от служебния кабинет

Ограничението на притежателите да осъществят плановете си е поради корпоративни ползи и политиканстване, разясниха недоволните от моста на р. Велека

Служебното държавно управление да вземе устойчиви решения и да реши казуса със земите в местността „ Поляните “ край Синеморец, тъй като всичко, правено до момента, което лимитира притежателите на терени там, е подбудено от политически ползи. Това сподели във връзка с повода за днешния митинг, който блокира моста на р. Велека, Мария Инджова -  председател на Алианса по туризъм за Югоизточния район. 

Пред публицисти Инджова посочи, че в продължение на над 30 години, корпоративни ползи стопират реализацията на хрумвания на притежатели на земи в красивата околност и те не могат да осъществят своите планове, който съставляват локална инвестиция.



„ Преди две години бе направен план за разпоредба към Закона за устройството на територията, съответно за Българското крайбрежие, с който се вземат решение всички ни проблеми. Това обаче не се случва, тъй като държавните чиновници и администрацията като цяло наподобява не желае да си свърши работата. Чакаме автограф от министрите на районното развиване и благоустройството, под чиято шапка е всичко тук, от този на туризма, на земелделието, на околната среда и водите, и от този на туризма. Служебното държавно управление може да направи всичко това “, сподели Инджова.



Тя зачекна и от години болната тематика за община Царево – неналичието на признат Общ организационен проект, макар решението на 5-членен състав на Върховния админитративен съд, с което той е бил одобрен още през 2014 година По думите ѝ, по условие на Европейски Съюз, до 1 януари 2023 година – след едвам 3 месеца, всяка община в страната ни би трябвало да има признат Общ устройствен план и в случай че няма подобен – подлежим на наказания. Инджова не изключи опцията във връзка с местността „ Поляните “ да се случи аналогична обстановка с плаж Корал, защото по думите ѝ от районната ревизия (РИОСВ) няма мнение, само че пък по случая са написали, че до края на ноември т.г. би трябвало да се преразгледа „ Парк Странджа “, паралелно с което и предпазени зони, „ и да бъдат отстранени неточности “.

„ Това значи, че ще има нов проект. При всяко държавно управление всичко е ново, а не би трябвало да е по този начин “, сподели тя.
 Под прикритие на днешния митинг бе претендент за депутат от 2-ри МИР-Бургас от " Демократична България " - екологът Николай Найденов
На митинга през днешния ден направи усещане наличието на мъж с жълта тениска и колело, който стоеше настрани от недоволните. Той, оказа се, е претендентът за депутат от 2-ри МИР-Бургас от листата на „ Демократична България “ – Николай Найденов. Той бе незабавно разпознат като политик от протестиращите и като част от „ враговете “ на групата, която опитваше през днешния ден да отбрани своите ползи. Найденов опита да изясни, че участва на митинга в качеството си на еколог и че „ никой не може да го накара да си тръгне “. В последна сметка обаче велосипедистът си потегли, откакто бе отпратен от протестиращите с хули.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР