Ограничението на максималната скорост в Париж до 30 км/ч от

...
Ограничението на максималната скорост в Париж до 30 км/ч от
Коментари Харесай

Ограничение до 30 км/ч влиза в сила в цял Париж

Ограничението на оптималната скорост в Париж до 30 км/ч от през днешния ден покрива целия град. Досега то важеше за към елементи от територията на града, само че управляващите се надяват с тази мярка да създадат столицата по-безопасна, по-тиха и по-чиста. Все отново остават няколко прави, в ще са разрешени 50 км/ч, измежду които и паметният бул. Шан-з-Елизе. Така новите ограничавания към този момент обгръщат съвсем 98% от френската столица.

Мярката е част от политиката на кметството в Париж е да се подтиква потреблението на публичния превоз, карането на колела и ходенето пешком. В първите няколко седмици полицията няма да постанова строго мярката, с цел да свикнат водачите с нея, само че от края на септемри ще стартират и глобите.

Кметът Ан Идалго, спечелила предходната година втори 6-годишен мандат с обещанието да построи десетки нови километри велоалеи, да забрани старите дизелови коли в града и да разчисти от коли алеите по брега на Сена. Несъгласни с новата мярка настояват, че поради нея ще се пътува постепенно от предградията и това в допълнение ще запуши трафика по главните пътни артерии в столицата.

Въпреки рецензиите управляващите споделят, че 59% от жителите на града утвърждават ограничаването на скоростта, което бе и измежду предизборните обещания на Идалго. Следващата стъпка от програмата за ограничението на трафика във френската столица е премахнето на 60 хиляди от общо 140 хиляди паркоместа по улиците на Париж.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР