Ограничени са и представителните разходиС около 50% са орязани заплатите

...
Ограничени са и представителните разходиС около 50% са орязани заплатите
Коментари Харесай

Орязаха наполовина заплатите на шефовете в държавни фирми

Ограничени са и представителните разноски
С към 50% са орязани заплатите на всички изпълнителни членове от препоръките на шефовете на сдруженията в държавните компании, които влизат в състава на “Държавна консолидационна компания ” (ДКК) ЕАД от 1 октомври. Това е станало с предписание на министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и взето решение на Съвета на шефовете на компанията, сподели през вчерашния ден изпълнителният шеф на ДКК Иван Зангочев.

Във всички дъщерни сдружения са лимитирани и представителните разноски. След направените промени в структурата на групата броят на членовете на бордовете в сдруженията е понижен с 15 на 100, изясни той.

През лятото финансовият министър Асен Василев заяви, че заплатите в бордовете на държавните сдружения са достигали до 14 хиляди лв..

Министърът на стопанската система Богдан Богданов пък разгласи, че с тези ограничения се цели икономисване на пари и разгласи, че в някои сдружения, в които няма потребност, ще бъдат отстранени бордовете на шефовете.

Направеният разбор на сдруженията демонстрира, че на загуба работят “Еко Антрацит ” ЕАД, “Еко инженеринг - РМ ” ЕООД и “Националният институт за проучвания и сертификация ” ЕООД, а общата им загуба за 2022 година е малко над 9 млн. лева

А на облага са “ВМЗ ” ЕАД, “Кинтекс ” ЕАД, “НИТИ ” ЕАД, “Авионамс ” АД, “Ел Би Булгарикум ” ЕАД, “Монтажи ” ЕАД.

Засега не се възнамеряват смени на управленията на сдруженията, сподели Иван Зангочев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР