Ограничават режима на работа на екозавода край Шишманци, където допреди

...
Ограничават режима на работа на екозавода край Шишманци, където допреди
Коментари Харесай

Министър Нено Димов се срещна с протестиращи заради сметището край Шишманци

Ограничават режима на работа на екозавода край Шишманци, където допреди седмица пламтя бунище. Отпадъците там към този момент няма да се депонират непосредствено, а ще минават обработка, разгласи министърът на околната среда Нено Димов. Той се срещна с протестиращите хора от близките селища, които настояха за безвредна работа на инсталацията. Недоволните жители затвориха за час пътя за Раковски покрай метод към автомагистрала Тракия.

Шишманци, Раковски

Над 200 души се събраха на следващия митинг пред завода за битови боклуци рано сутринта.
Иванка Янкова: Всеки тук е пристигнал да стачкува тъй като не желаеме бунище, желаеме чист въздух, чиста вода, желаеме здраве за децата си.Миньо Костадинов: Аз съответно имам подозрения, че има неща, които не се съблюдават.Иван Тачев, кмет на Белозем: Драстични ограничения за надзор, с цел да се предотвратява, това което до момента се случваше.
Представители на инициативния комитет обиколиха с министър Димов завода. Подредената и почистена конюнктура обаче ядоса хората.
Росен Земляшки: Това е режисура направена за момента, с цел да може да снимате вие процеса. Измито, направено, готово.
От управата на екозавода отхвърлиха обвиняванията за слаб надзор.
Стоян Гидиков, шеф на завода: Ще подобрим пожарната апаратура която имаме, ще сложим в допълнение камери, ще сложим в допълнение защита.
Министър Димов съобщи, че трансформира разрешителното за работа на завода и към този момент всички боклуци наложително ще се сепарират и компостират, преди да се депонират.
Нено Димов, министър на околната среда и водите: Ние сме разпоредили към този момент да има доста по-големи ресурси от пръст и да има доста по-сериозно запръстяване. Ще имаме доста по-чести инспекции на районната ревизия, аз съм разпоредил и самата ревизия да бъде тествана.
До две седмици се чака наказателното разпореждане за открито замърсяване на прилежащи на завода ниви, глобата за което е от 10 до 500 000 лева
 Протест против завода за боклуци в Шишманци Протест против завода за боклуци в Шишманци
Недоволни от работата на екозавода в Шишманци блокираха за час пътя за Раковски покрай метода за автомагистрала "Тракия ". С протестиращите се срещна ек...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР