Ограничават движението в посока Варна по път I-4 в района

...
Ограничават движението в посока Варна по път I-4 в района
Коментари Харесай

Ограничават движението в посока Варна в района на Севлиево

Ограничават придвижването в посока Варна по път I-4 в региона на Севлиево , оповестиха иот Агенция " Пътна инфраструктура ".

За осъществяване на действия по пътната настилка при подсилване на свлачището при 84-ти км на първокласния път и откоса от южната му страна трафикът от първокласния път ще се отклонява при пътен възел „ Севлиево “ по обходни направления за леките и тежкотоварните транспортни средства:

Автомобилите до 3,5 т ще минават през Севлиево - село Богатово - път I-4; Преводните средства над 3,5 т ще се насочват по път II-44 Севлиево-Драгановци-Габрово - п.в. „ Поповци “ - път III-5004 - Обход на Габрово - Киевци - Думници - Рязковци - път I-5 Габрово - Дряново - Велико Търново - път I-4.

Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация. Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява за породеното стеснение при пътуването, само че укрепителните действия са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване по първокласния път.

С осъществяването на плана ще се спре разрушителното деяние на свлачищния развой, зародил от дестабилизиране на откоса заради високото равнище на река Росица, както и от водонасищане на насипа от неприятното отводняване на пътя.

До момента укрепителните действия посредством построяването на две силови укрепителни пилотни системи се изпълняваха без отблъскване на придвижването. Сега следва да се изпълнят дейностите по пътната настилка, като се чака те да завършат до края на октомври.

Отводняването ще се реализира чрез надлъжния и напречния надолнище на пътя, както и посредством нови окопи, подокопни дренажи и контролно-ревизионни шахти, които ще водят повърхностните и дренираните от пътния насип води отвън компрометирания сектор.

Ще бъде възобновена и настилката като се основат нужните условия за безвредно прекосяване на моторните транспортни средства. Обектът се извършва по план „ Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа - Фаза 2 “ по Оперативна програма „ Околна среда “ 2014-2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР