Ограничаването с един учебник по предмет не би бил добър

...
Ограничаването с един учебник по предмет не би бил добър
Коментари Харесай

Галин Цоков: Ограничаването с един учебник по предмет не би бил добър подход

Ограничаването с един учебник по предмет не би бил добър метод, само че би трябвало да се балансира във връзка с одобряваните учебници. Това съобщи министърът на образованието проф. Галин Цоков в " Денят стартира " на Българска национална телевизия. По думите му учителите би трябвало да имат по-голяма самостоятелност да изберат съответния учебник.

Образователният министър чака, че в даден миг учебниците даже може да се окажат незадължителни поради развиването на цифровите платформи в образованието.

Учебните стратегии са отворени за публично разискване.
" Това е един труд на екипи в продължение на 2 години. Един от нашите правила е последователност в политиките и това, което се е случило преди. Ние отворихме образователните стратегии за разискване въз основата на мнението на специалистите от 2022 година Там са планувани облекчения от позиция на отпадане на тематики и фактологичен материал ", съобщи Цоков.

Според министъра упоритостта е измененията в образователните прогрaми да доведат до понижаване на фактологическата трудност.

Цоков сподели още, че когато се вкарат знаци за качество на всеки преподавател и учебно заведение, ще може да се дефинира приноса за личностното развиване на всеки възпитаник. Това е обвързвано с промени в учебното и предучилищното обучение, с цел да бъде призната наредбата. Възможно е бюджетът на учебното заведение да бъде привързан с качеството на образованието.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР