Ограничаването на права трябва да е ясно мотивирано и пропорционално

...
Ограничаването на права трябва да е ясно мотивирано и пропорционално
Коментари Харесай

Мотиви за ограничаването на права и социални мерки поиска Румен Радев

Ограничаването на права би трябвало да е ясно стимулирано и съразмерно на опасността и да изключва управническо безчинство . Това се показва в позиция на президента Румен Радев , разпратена до медиите по отношение на гласуваното през днешния ден решение за оповестяване на изключително състояние за интервала 13 март - 13 април .

Пандемията от ковид подлага на тестване обществото ни, признава Румен Радев, а строгите ограничения са нужни, с цел да се подсигурява най-висшата полезност - здравето и живота на българските жители .

" Но от тяхната адекватност, правомерност и метод на приемане и използване зависи освен ефикасното превъзмогването на рецесията, а и развиването ни като демократична и просперираща страна. Ограничаването на права би трябвало да е ясно стимулирано и съразмерно на опасността и да изключва управническо безчинство. "

В позицията си президентът упорства с изключение на строги ограничавания да бъде очакван и пакет от стопански и обществени ограничения, защото без тях здравната рецесия бързо ще прерасне в икономическа и ще засегне най-силно обществено слабите и дребния и междинен бизнес, осигуряващ работа на голяма част от българите.

" Вярвам, че българските жители ще проявят разсъдък и самодисциплина в тази сериозна обстановка и няма да се поддадат на суматохата. От тяхната гражданска отговорност зависи бързото справяне с казуса. "

Позицията на президента приключва с апела: Нека всички подкрепим нашите лекари и медицински служащи в тяхната нелека и виновна социална задача.
 83% от българите подготвени да бъдат лимитирани в името на здравето
83% от българите подготвени да бъдат лимитирани в името на здравето

7% не са съгласни, а 9% са твърдо несъгласни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР