Ограничаването на миграцията не ни прави зверове, каза германският канцлер

...
Ограничаването на миграцията не ни прави зверове, каза германският канцлер
Коментари Харесай

Ще смени ли Германия курса по отношение на миграционната политика

Ограничаването на миграцията " не ни прави зверове ", сподели немският канцлер Олаф Шолц пред немското списание „ Шпигел “ и приканва за депортации " в огромен мащаб ". Терористичната офанзива на „ Хамас “ против Израел и последствията от нея изтласкаха ненапълно на назад във времето един вътрешен въпрос: миграционната политика. В изявление за " Шпигел " канцлерът Олаф Шолц към този момент е напълно явен във връзка с казуса.

" Най-накрая би трябвало да депортираме в огромен мащаб тези, които нямат право да останат в Германия ", сподели политикът от Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Тези, които не могат да се базират на учредения за протекция и нямат изгледи да останат, би трябвало да изоставен, сподели той. " Трябва да депортираме повече и по-бързо “, съобщи той.

Шолц счита, че обществената страна е в заплаха, в случай че имиграцията остане неограничена. " Който желае неограничена имиграция, би трябвало да бъде задоволително почтен, с цел да каже, че тогава няма да можем да поддържаме обществената си страна такава, каквато е през днешния ден. "

Той съобщи, че държавното управление има отговорността " да обезпечи действието на нашата държавна система ". Това включва и " известна неотстъпчивост ". Ограничаването на имиграцията " не ни прави нечовешки ", акцентира канцлерът.

Той разказа по-рестриктивна линия при оправянето с " противозаконната миграция ". Има бежанци, които имат право на леговище, да вземем за пример тъй като са политически преследвани - и без значение от това Германия е подвластна от миграцията на служащи. От друга страна обаче “тези, които не принадлежат нито към едната, нито към другата група, не могат да останат при нас. Това е повода, заради която ограничаваме противозаконната миграция към Германия - прекалено много хора идват ", акцентира Шолц. Това изисква " цялостен пакет от ограничения ", в това число отбрана на външните граници на Европа и по-строг надзор по границите със прилежащите европейски страни.

Министърката на вътрешните работи Нанси Фезер (също от ГСДП) дълго време се противопоставяше на граничния надзор по вътрешните граници, само че най-после промени мнението си, отбелязва немската телевизия „ Тагесшау “.

Според нея федералното държавно управление желае да одобри законопроект, който ще ускори практиката на депортиране. Тя прикани за по-бърза депортация на мигранти с отхвърлени молби за леговище.

„ Всеки, който няма право да остане в Германия, би трябвало да напусне страната ни ", сподели Фезер пред вестник „ Райнише пост “.

" Това е належащо, с цел да можем да продължим да осигуряваме добре хората, които са намерили отбрана от войната и терора в нашата страна. " Например, сподели тя, на 1,1 милиона бежанци от Украйна е била препоръчана протекция. Фезер акцентира, че броят на върнатите назад в родната им страна бежанци през тази година към този момент е с 27% по-висок, в сравнение с през същия интервал на предходната година. " Въпреки това би трябвало да предвидим разпореждания, с които да можем да прилагаме закона си по-последователно и по-бързо. " За тази цел планът планува " пакет от ограничаващи ограничения ", сподели тя. Това включва също по този начин по-последователно и по-бързо депортиране и премахване на нарушители и рискови лица.

Напоследък натискът върху федералното държавно управление по въпроса е все по-голям, само че даже и в ръководещата коалиция няма консенсус във връзка с политиката за миграцията. По-специално „ Съюз 90/Зелените “ са подложени на критика поради демократичната си позиция, изключително от Свободната демократическа партия.

" 30 години след 1993 година трябваше да сме научили, че запечатването, възпирането, депортирането не е миграционна политика, а стратегия за стимулиране на расизма и десните радикали, сподели политикът от партията на „ Зелените “ Юрген Тритин в платформата „ Екс “. Свободните демократи обаче отхвърлиха рецензията.

Ако Тритин упреква канцлера, че концепциите му за справяне с миграционната рецесия ще подтикват расистите и десните радикали, това е " просто непристойно ", съобщи Волфганг Кубицки от СвДП пред ДПА.

" Съветвам Зелените да не преиграват и да спрат да слагат канцлера в неуместни обстановки ", сподели още той.

Наскоро Шолц се срещна и с представители на Християндемократическия съюз и на провинциите в канцлерството за диалози на най-високо равнище. До срещата на всички министър председатели на провинции с Шолц в Берлин, която ще се организира на 6 ноември, следва да бъдат открити съответни решения за това по какъв начин да бъде овладян притокът на стотици хиляди бежанци към Германия. От началото на януари до края на септември 233 744 души са подали молба за леговище в Германия за първи път, което е с към 73% повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година.

Преди началото на срещата по въпросите на миграцията федералните провинции и опозиционния Християндемократически съюз и Германският съюз на окръзите (Deutscher Landkreistag) приканиха всички мигранти в Германия наложително да работят.

" Всеки, който е здрав и не е неработоспособен, би трябвало да работи. Трябва да има обвързване за работа ", сподели Райнхард Загер, ръководител на асоциацията, в изявление за вестник " Билд ". Той също по този начин изрази неодобрение, че не е бил поканен на срещата на върха в канцлерството. " Ние не присъстваме на срещата на върха, не сме чули нищо от Шолц. Ние носим главната тежест, a не сме на масата за договаряния. Спешно се нуждаем от поддръжката на 16-те министър председатели на провинции ", сподели той.

Канцлерът Шолц желае да прокара по-строг курс в миграционната политика, реакциите на неговата самодейност обаче са смесени, отбелязва „ Тагесшау “. Ясният ангажимент на Шолц за повече депортации срещна утвърждение, само че и остри рецензии.

" Вместо да се причислява към десницата, канцлерът би трябвало да се погрижи за повече налични жилища, доста повече пари за общините и за окончателното унищожаване на възбраните за работа ", написа водачът на „ Левите “ Янина Вислер в платформата „ Екс “.

Изследователят на миграционните въпроси Руд Купманс от Хумболтовия университет в Берлин на собствен ред счита настояването на Шолц за неефективно. " Депортациите в последна сметка се провалят не поради продължителността на процедурите, а поради неналичието на документи, неразбираемата идентичност, страните на генезис, които не сътрудничат, и не на последно място - правосъдните решения, които блокират депортацията ", сподели Купманс пред „ Билд “.

Ето за какво " единственият в действителност ефикасен метод е да се направи по този начин, че хората, които не се нуждаят от протекция, въобще да не идват в Европа ". Това може да бъде реализирано само посредством възлагане на процедурите за даване на леговище на трети страни.

По въпроса водачът на ХДС Мерц приказва за " неконтролирана и нерегулирана незаконна миграция във Федералната република “.

" Тази година би трябвало да стигнем до решения, тъй че тази неконтролирана и нерегулирана незаконна миграция във Федерална република Германия да спре след зимата ", съобщи Мерц.

" Това социалдемократическо десетилетие свърши, преди да е почнало ", сподели Мерц, визирайки неотдавнашните загуби на ГСДП на провинциалните избори. Мерц разгласи, че ще вложи " цялата си сила ", с цел да подсигурява, че ХДС ще завоюва европейските избори през юни 2024 година.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР