Ограничаването на корупцията е едно от условията Украйна да се

...
Ограничаването на корупцията е едно от условията Украйна да се
Коментари Харесай

Все повече украинци се противопоставят на корупцията

Ограничаването на корупцията е едно от изискванията Украйна да се причисли към Европейския съюз.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен неотдавна съобщи на украинския президент Володимир Зеленски документа, който маркира пътя към бъдещото участие. Според него, украинците би трябвало да изпълнят седем условия, от които ограничението на корупцията е най-важното.

 
Украйна е постигнала по-малък прогрес в ръководството на своето завещание от доста страни в Централна и Източна Европа. Това значи, че до неотдавна е нямало доста институционални промени, да вземем за пример в битката против корупцията.
Йън Бонд – шеф за външната политика в Център за европейска промяна

По отношение на корупцията страната се подрежда измежду последните места - тъкмо пред Русия - само че настоящето й класиране е по-добро спрямо преди.

Мисленето на хората и прагът на приемливост са се трансформирали основно вследствие на съветската анексия на полуостров Крим и последвалата инвазия на Русия.

 
Преди " революцията на достолепието " украинците толерираха корупцията. Сега има смяна в позитивен смисъл. Хората имат нулева приемливост към корупционни практики.
Олександър Калитенко – юридически консултант на " Трансперънси Интернешънъл " в Украйна

Това се удостоверява от резултатите от неотдавна оповестено изследване на публичното мнение, съгласно което броят на украинците, смятащи, че корупцията не може да бъде оправдана, е повишен от 40 на 64 % през 2022 година

В резултат на натиска от Европейски Съюз няколко съдии и длъжностни лица бяха уволнени в Украйна, само че макар че страната желае да се причисли към Съюза в границите на две години - осъществяването на изискванията може да отнеме доста повече време, считат някои специалисти. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР