Ограничаване на събирането на хора в Швеция до не повече

...
Ограничаване на събирането на хора в Швеция до не повече
Коментари Харесай

И в Швеция ограничиха събирането на хора на обществени места

Ограничаване на събирането на хора в Швеция до не повече от 8 души влезе през днешния ден в действие като част от напъните за закъснение на внезапния скок в случаите на ковид. След митинги, беше направено изключение за наличие на заравяне, където могат да се събират до 20 души.

Предишното ограничение на обществени събирания - демонстрации, представления, концерти и религиозни служби, беше до 50 души най-много, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че мярката не се отнася до частни събирания, членове на държавното управление, измежду които министър председателят Стефан Льовен, подчертаха нуждата хората да се въздържат от всевъзможни събирания и визити на фитнес зали, плувни басейни, библиотеки и търговски центрове, а когато е допустимо, да заобикалят и публичния превоз.

В рядко послание към сънародниците си през почивните дни Льовен уточни, че дребната отмора през лятото и есента към този момент е свършила.

Премиерът посочи, че прекалено много хора са пренебрегнали препоръките и рекомендациите. Същевременно, има и някои признаци на смяна, обвързвана с понижен поток пътуващи и повишен брой хора, работещи от у дома, регистрира още министър председателят.

В Швеция, която има 10,3 милиона население, инфектираните до момента са 208 300, а общият брой на умрелите от КОВИД-19 е 6400. Много от жертвите са живели в старешки домове.

Инспекторатът по опазване на здравето и обществени грижи през днешния ден уточни " съществени дефекти " в здравните грижи в домовете за остарели хора, след обзор на здравните картони на пациенти.

Швеция възприе по-либерални ограничения за справяне с пандемията в съпоставяне със съседите си, като остави заведенията за хранене и кафенетата отворени.

В петък обаче влезе в действие възбрана за продажба на алкохол в късните часове.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР