Ограничаване на достъпа до парка в Еленово след 22 часа

...
Ограничаване на достъпа до парка в Еленово след 22 часа
Коментари Харесай

Методи Байкушев: Ще обновим парка в кв. Еленово, спираме достъпа след 22 ч.

Ограничаване на достъпа до парка в Еленово след 22 часа посредством слагане на ограда, усилване на защитата и възстановяване на видеонаблюдението. С това се ангажира на среща с жителите на квартала Методи Байкушев, претендент за кмет на община Благоевград, повдигнат от Коалиция ПП-ДБ.

Непоносим звук, мощна музика, викове и нощни веселби под намерено небе, които не престават до ранни зори в парка, са главният проблем, споделен на срещата от живеещи в близките жилищни здания. По тази причина те желаят точно ограничението на достъпа.

Поставените едвам преди няколко години уреди за “стрийт фитнес ” през днешния ден са в плачевно положение – счупени и неуместни, неизползваеми нито от деца, нито от възрастни, оплакаха се хората от квартала.

„ Ще подменим уредите, тъй че да са пригодени за потребностите на живеещите в квартала. Ще обезопасим игрището и ще подменим баскетболните кошове и футболни порти “, сподели Методи Байкушев.

Друг от проблемите, които жителите показаха, е че от към този момент две години частен вложител прави опити да открадне общинския терен зад игрището. По проблема е в ход гражданско дело в спор за терена.

„ В никакъв случай няма да допуснем строителство в парцела. Ако съдът се произнесе в интерес на частния вложител, ще се възползваме от плануваните в закона благоприятни условия - за подмяна на терена с различен, в периферията на града или посредством обезщетение на частния вложител “, сподели Методи Байкушев.

„ По този метод ще решаваме и други проблеми, свързани с парцели и застрояване освен в квартал Еленово, а във всички региони на Благоевград “, добави още претендентът за кмет.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР