Ограденото игрище се намира в близост до сградата, която си

...
Ограденото игрище се намира в близост до сградата, която си
Коментари Харесай

Децата от село Вирове имат нова футболна площадка

Ограденото игрище се намира наоколо до постройката, която си разделят читалището, кметството, младежкия клуб и билиотеката в село Вирове. Пред нея достолепно се издига древен дъб. Там през днешния ден локалният свещенник отец Ангел прикани Божието благословение с молитва и освети новата облага на селото.
Кметът на Монтана Златко Живков и кметът на Вирове Валентин Колов прерязаха лентата за разкриване на спортното оборудване, построено с непринуден труд. Матриалите на стойност 3000 лв. са обезпечени от Фонда за локални начинания, след утвърден план на читалище „ Наука – 1928”
През последната година са вложени 40 000 лв. в главния ремонт на най-голямата социална постройка на Вирове, напомня кметът Живков. Това е директна инвестиция от общинския бюджет.
Обновена е залата за представления и другите пространства. Последно е сменен покрива. През този строителен сезон ще бъде изработен настоящ ремонт на входната и някой от главните улици на селото, добавя още той.
В селото има към 100 деца, те пътуват до учебните заведения в град Монтана и до село Габровница.
„ За тях направихме тази площадка, споделя кметът Валенти Колов и благодари на всички, които са подкрепили плана. В селото живеят непрекъснато към 400 души. Вирове е умерено насалено място, обири съвсем няма, прецизира Колов.
Футболна топка е първият подарък, които той получава от сътрудника си кмета на Смоляновци Пламен Лилчов. Топката незабавно е хвърлена на терена и две деца незабавно се втурват след нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР