Оградата по границата занапред ще бъде ремонтирана без конкурс, реши

...
Оградата по границата занапред ще бъде ремонтирана без конкурс, реши
Коментари Харесай

Окончателно: Ремонтират граничната ограда без конкурс

Оградата по границата отсега нататък ще бъде ремонтирана без конкурс, реши болшинството с промени в закона за публичните поръчки на второ четене.
Контра удариха единствено от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които предизвестиха, че тази корекция не се постанова, тъй като и в този момент има текст в Закон за обществените поръчки, който разрешава незабавни поправки без конкурс.
Златна дупка, швейцарско сирене, сериал - бяха епитетите, използвани по адрес на оградата по границата с Турция, които не помогнаха да извърнат настройката на ГЕРБ и Оперативна програма да одобряват параграфа. Промяната ще разреши когато и да е, в случай че оборудването падне, да се ремонтира незабавно без да се афишира социална поръчка за избор на реализатор.

Филмът става сериал, предизвести Иван Иванов от Българска социалистическа партия с намек за разкритията по границата, които снима Елена Йончева и даде сигнал за инспекцията на прокуратурата.
Всеки текст, който разрешава да бъдат заобикаляни състезанията при публични поръчки, основава хранителна среда за корупция, Движение за права и свободи е срещу, разгласи и Йордан Цонев, който изясни за какво е дал своя вот срещу. " Гласувах срещу, тъй като наш принцип е, че Народното събрание би трябвало да се ограничи от приемането на текстове, които основават хранителна среда за корупция. Това е главната борба за битка с корупцията! ", възкликна Цонев.
Преди гласуването Хамид Хамид уточни и съответния текст от закона, който и в този момент разрешава да се ремонтират сектори от граничната ограда при изключителни условия. Хамид отхвърли изказванието на ръководещите, че този текст е нужен, тъй като има естествени бедствия. Тезата отбрани по-рано Диана Саватева от ГЕРБ.
Този текст легитимира една спекулация, каквато е каналджийството, да ви напомня в чии хотели се настаняват военните, само че това е въпрос на друга тематика ", скочи Хамид с намек по адрес на водача на НФСБ и вицепремиер от Оперативна програма Валери Симеонов, притежател на хотел край Малко Търново.
Опозицията напомни още, че сега се води към момента досъдебно произвеждане и има инспекция на прокуратурата, на което Саватева възрази. Води се досъдебно произвеждане, само че това е единствено инспекция, няма обвинени, отвърна тя и попита съперниците дали са ходили на място на оградата - да видят какъв брой вода се излива от горната страна, върху оградата, от дъждовете и снеговете. Тя подсети на опозицията, че корупцията се потвърждава, а ремонт на даден сектор от оградата няма да попречи на проверяващите да си свършат работата, в случай че снимат ситуацията преди корекцията и по-късно. " Не мисля, че ремонт на място по този начин ще промени ситуацията, че проверяващият орган няма да си свърши работата. Внушения за корупция може да се вършат, само че аз като публицист знам, че всяко нещо би трябвало да се потвърди ", съобщи бургаската журналистка от ГЕРБ. Тя посочи, че там, където няма ограда, границата се пази с жива мощ.
" След този сняг аз чакам следващите сривания, както и да изчезне тази ограда. Като замине снегът, най-вероятно и оградата ще замине. ", отвърна Иван Иванов от Българска социалистическа партия.
" Това е законът на златната дупка, тъй като златната ограда желаеме да я създадем златната дупка ", възкликна той.
Социалистът напомни, че за оградата към този момент са изхарчени 250 млн. лева, а болшинството желае да продължава да налива. Кое не разбрахте от цялата работа - прокуратурата прави инспекция! Не превръщайте Народното събрание в съизвършител на една кражба! ", сподели Иванов и разгласи, че по тази причина Българска социалистическа партия няма да вземат участие в нея.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР