Оградата по границата с Турция за пореден ден се превърна

...
Оградата по границата с Турция за пореден ден се превърна
Коментари Харесай

Спокойствието на Волен учуди Цонев от ДПС: Така можем да говорим

Оградата по границата с Турция за следващ ден се трансформира в тематика на деня за народните представители. Съоръжението стана мотив водачите на 4 от парламентарните групи да създадат изказвания от трибуната.

Първо през днешния ден Корнелия Нинова (БСП) съобщи, че депутатът Елена Йончева ще пусне филм-разследване за оградата, като бе поискана оставката на Валери Симеонов и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Последва отговор от Цветан Цветанов от ГЕРБ, а след почивката на парламентарната трибуна излезе и Волен Сидеров от ПГ на Обединени патриоти. 

" Разбрах, че Българска социалистическа партия са желали оставката на Валери Симеонов ", стартира Сидеров и продължи: " Това не е нещо ново, повтаря се по друг мотив. Имам възприятието, че в случай че завали сняг, отново ще му желаете оставката. "

От трибуната на Народно събрание Сидеров сподели, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се тормозят от това, че Европа ще види положителното ръководство по време на председателството, в което са и Патриотите.

Сидеров даде образец с други страни, в които има пронационалистически партии в ръководството и са председателствали Съвета на Европейски Съюз - Естония, Словения и Австрия.

Той изрази и изненада за какво откакто постановлението за оградата е на целия Министерски съвет, оставка се желае единствено на Симеонов и Радев.

Председателят на ПГ на Патриотите прати Нинова да снима, в случай че желае, и оградата на Съединени американски щати с Мексико, както и стената, която разделя Израел и Палестина - с цел да разбере, дали ще я пуснат покрай там.

Тонът и декларацията на Сидеров бяха спокойни, което за националиста е по-скоро нетрадиционно. Този факт учуди и един от най-големите политически съперници на Сидеров - Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Приятно съм предизвикан от тона. Спокоен, подобен какъвто би трябвало да бъде в Народно събрание. Без обиди, без квалификации, с опит за пояснение, опит за точните въпроси ", сподели Цонев.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи се обърна към своя сътрудник от Оперативна програма и му сподели, че " по този начин към този момент се работи " и разговор е вероятен.

Цонев съобщи, че оставката на Симеонов е желана и от тях и то още преди той да влезе във властта като вицепремиер - поради езика на омразата и инцидента с старата жена край границата. За Движение за права и свободи патриотизмът би трябвало да сплотява, а не разделя.

Той се опълчи още веднъж против езика на омразата от трибуната на Народно събрание и упрекна Сидеров, че в сравнение с други националистически партии в Европа " вашият шовинизъм е " бийте турците и ромите. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР