Оградата по границата с Турция е повредена на четири места

...
Оградата по границата с Турция е повредена на четири места
Коментари Харесай

МВР: Оградата по границата с Турция е пробита на четири места

Оградата по границата с Турция е развалена на четири места към този миг. Това оповестява вътрешният министър Валентин Радев в отгворо на документално депутатско запитване.
"Към момента има четири сектора по протежението на краткотрайното възпрепятстващо оборудване, в които е нарушена целостта на оборудването. Тези сектори са подсигурени с физическа защита и се работи по възобновяване на целостта на оборудването ", показва министърът, представен от dnevnik.bg
Преди дни Народното събрание одобри на първо четене изменение в Закона за публичните поръчки, импортирано от ГЕРБ и Обединените патриоти. Те дават опция поддържането и ремонтите на оградата да се вършат с директно договаряне без осъществяване на търг.
Проблемът с пробойните по така наречен "възпрепятстващо оборудване " не могат да бъдат овладяни. Прокуратурата стартира и проверява за градежа на оборудването.
Българска социалистическа партия от време на време вадят образци за опустошения по оградата с Турция и нападения от страна на трафиканти. От левицата се оповестиха и против облекчването на режима по възлагане на публични поръчки по оградата с аргумента, че злоупотребите ще се усилят, а минусите при строенето й ще се прикрият.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР