Оградата по българо-турската граница и всяка тема, свързана с преминаването

...
Оградата по българо-турската граница и всяка тема, свързана с преминаването
Коментари Харесай

Елена Йончева: Оградата по границата с Турция се превръща в държавна тайна

Оградата по българо-турската граница и всяка тематика, обвързвана с прекосяването ѝ, качеството на строителството се трансформира в държавна загадка, това значи всяко следствие за корупционни практики по тази тематика да се трансформира в цензура. Така депутатът от левицата и публицист Елена Йончева оцени пред медиите в Народното събрание вчерашното решение на кабинета оборудването да бъде в листата на обектите от голяма важност за националната сигурност.


Поводът за думите на Йончева е декларация по-рано от името на ПГ на левицата, в която се подлага на критика решението, желаят се оставки и се оповестява за опит на Гранична полиция да попречи на журналистката да снима незарит от две седмици огромен трап до Малко Търново.

В коридорите на Народно събрание тя удостовери, че от три месеца прави свое следствие и като народен представител събира информация за качеството на оградата, за която са отпуснати съвсем 200 млн.лв, само че първичният план на Министерство на вътрешните работи не е осъществен. Вместо това е сбъднат различен, вследствие на което оградата пада, чупи се, през нея безусловно за минути минават по 40 души, това съм го виждала, снимала, записала - те минават по-бързо от рейс с бежанци през контролно-пропусквателен пункт, разказа Йончева видяното.

Тя описа, че преди два дни /на 17 октомври/ Гранична полиция е препречила пътя й към изкопа с претекста, че се правят оперативни издирвателни действия. След тежък, по думите на депутата, диалог е получила достъп до мястото. Елена Йончева въпреки всичко посочи, че възбраната не е персонално за нея, а за всички публицисти.

Забранено е изобщо проявлението, диалога на тази тематика, тя се трансформира в тематика от националната сигурност, разяснява Йончева и попита от кой момент следствието на корупция в България се криминизира. Така на процедура страната постанова цензура на всички, които желаят да проверяват и изнасят обстоятелства за корупционни практики за бежански канали, за градежа на оградата, безапелационна е депутатът.

Йончева напомни за импортирания в прокуратурата сигнал на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " поради подозрения за тежки корупционни практики при построяването на възпрепятстващото инженерно оборудване.

Тя увери, че филмът, който приготвя, не се финансира от никого, снима със своя камера, инсталира го на личния си компютър.
Журналистката беше безапелационна, че дейностите ѝ по никакъв метод не са против влизането на България в Шенген, а в противен случай - задачата е да се посочат слабостите и те да бъдат отстранени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР