Оградата на гръцко-турската граница, издигната през 2012 г., за да

...
Оградата на гръцко-турската граница, издигната през 2012 г., за да
Коментари Харесай

Оградата на гръцко-турската граница никога не падала, въпреки пороите в региона

Оградата на гръцко-турската граница, издигната през 2012 година, с цел да спре бежанската вълна, е добре поддържана и в никакъв случай не е падала, макар изобилните дъждове и наводненията в района. Това стана ясно от думите на журналиста на свободна процедура Ефтимис Ангелудис, който е служил като наборен боец на граничната ограда.

За Дарик той описа, че в месеците след построяването на оградата броят на мигрантите и бежанците, влизащи в Европейския съюз през този граничен сектор е намалял от 8000-9000 до 70 на месец. Мигрантският поток обаче се пренасочи през гръцките острови, посочи Ангелудис.

Най-силните мемоари от граничната работа са срещите с бежанци, опитващи се да преминат в Гърция, показа журналистът.

12-километровият сухопътен сектор от границата сред Гърция и Турция се използваше от огромен брой бежанци като вход към Европейския съюз (ЕС), сподели Ефтимис Ангелудис. По думите му, имало е интервали през 2011 и 2012 година, когато 2000 души са прекосявали през този сектор всяка седмица. Той добави, че това не е било толкоз проблем за локалните поданици в Еврос, що се касае за Европейски Съюз и е имало напън, в това число от немски политици, тази част от границата да бъде затворена. Гръцката страна издига оградата през 2012 г, с цел да спре мигрантите.

„ Граничната ограда е издигната в района Еврос, в сектора, където границата не минава по поречието на река Марица. Има 12 км, където границата минава по суша. Точно в този сектор, който е до турския град Одрин и гръцките градове Кастаниас и Виса, се намира оградата. Конструкцията е доста солидна. Висока е 3 м, дълга - към 10 и половина километра. Оградата е двойна със спираловидна бодлива тел. Проблемът в района обаче са наводненията от реките Марица и Арда, които нанасяли вреди на оградата “, споделя той.

„ По времето на моята работа, през февруари 2015 година, имаше огромни наводнения от Марица и Арда и даже граничната ограда понесе вреди “, добавя Ангелудис. „ Оградата беше поддържана и в положително положение. Не се е повреждала и част от нея не е падала “, разяснява още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР