Оградата е ефективна. Лесно се преминава на пръв поглед, но

...
Оградата е ефективна. Лесно се преминава на пръв поглед, но
Коментари Харесай

Валентин Радев: Оградата на границата е ефективна. Лесно се преминава, но вътре ви чакат

Оградата е ефикасна. Лесно се минава на пръв взор, само че вътре ви чакат. Тук мигрантите заобикалят, тъй като знаят за оборудването.

Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ по bTV министърът на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила във връзка решението на държавното управление да включи в листата на стратегическите обекти от голяма важност за националната сигурност оградата по българско-турската граница.

По думите му единствено тази седмица има 8 хванати каналджии. Дебне се доколкото е допустимо, само че постоянно ще има прекосяване.

Според министъра няма детайл на боязън. А всеки жител може да отиде, да снима, да гледа с позволение на границата.

Той посочи още, че смяната в статута ѝ идва в този миг, тъй като в този момент е решено, че е време да стане обект на националната сигурност. Разликата е, че към този момент ще има санкции, съгласно Наказателния кодекс при нарушавания.

По думите му повода за решението е, че може да има нещо на фрагмента, което не би трябвало да се види от мигранти или каналджии.

„ Всички би трябвало да внимават какво тъкмо снимат. Това оборудване би трябвало да забави прекосяването, в случай че някой желае да премине “, разяснява той.

Цялата ограда има през годините сложени датчици и наблюдаващи принадлежности, които са поставени изборно на най-чувствителните зони. Част от системата работи, друга – не. Сега това се трансформира, добави Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР