Ограбена жена и нейната приятелка успяха да установят и заловят

...
Ограбена жена и нейната приятелка успяха да установят и заловят
Коментари Харесай

Гражданки спретнаха акция на столични джебчийки

Ограбена жена и нейната другарка съумяха да открият и заловят група джебчийки в София, отмъкнали портфейла от чантата ѝ в трамвай № 7.

Кражбата е станала на 22 декември. Поради повреда тогава градският превоз в столицата се движеше с огромни закъснения.

С цел да спести от тапите Гергана Попова се качва в трамвай № 7. С нея се качили и 4 дами и 11-годишно момиче, които след това основали блъсканица и навалица в трамвая. Тогава те съумели да отмъкнат портфейла на дамата от чантата ѝ.

Жертвата схванала, че е обрана по-късно. Тя обаче се сетила по кое време най-вероятно портфейлът ѝ е бил откраднат и решила да се върне по същата линия, с цел да намери джебчийките.

" Бях с другарка и когато разбрахме, че портмонето ми е откраднато, тръгнахме да ги търсим ", споделя Попова. По думите ѝ тя и приятелката ѝ се качили на трамвая назад и слезли след една спирка. Там те ревизирали кошовете за отпадък, където намерили не едно, а три портмонета.

Тогава дамата се обадила и на полицията. Полицейски чиновник дал упътвания на жертвата.

Жената траяла да търси групата джебчийки из София и съумяла да ги засече в трамвай на спирка на НДК. Джебчийките обаче се усетили, че ги наблюдават и се пробвали да се измъкнат - те се пробвали да слязат от трамвая незабавно щом двете дами се качили. Гергана обаче изпълнила упътванията на служителя на реда и споделила на ватмана да не отваря вратите.

Хората в трамвая почнали да недоволстват, че ще закъснеят за работа поради създалата се обстановка. Имало и хора обаче, които били подготвени на разпра с джебчийките.

След като били арестувани, групата обирджийки се пробвала да излъже и полицейските чиновници, само че без триумф. По-късно в районното ръководство пристигнали още две пострадали, които също разпознали групата.

Джебчийките са били арестувани за период от 24 часа, след което са били освободени. Към момента няма информация дали против тях е повдигнато обвиняване и дали тече следствие до установяването на съпричастността им и към други обири и кражби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР