Огорчен съм, защото не вярвах, че политиката е мръсна работа,

...
Огорчен съм, защото не вярвах, че политиката е мръсна работа,
Коментари Харесай

Огорчен съм, защото не вярвах, че политиката е мръсна работа, каза Делян Добрев

Огорчен съм, тъй като не имах вяра, че политиката е мръсна работа, както ми споделяха, когато влязох в нея, сподели през днешния ден по Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Вчера той разгласи, че ще напусне Народното събрание, тъй като не желае повече името му да бъде петнено.

Добрев повтори, че този път е нападнат с подправена вест, обвързвана с имотни покупко-продажби на негови родственици. Депутатът изрази страдание, че никой не обръща внимание на свършеното. " Аз за 10 години има доста неща, с които се гордея ", сподели Добрев.

Той не пропусна да означи, че ГЕРБ е единствената партия, в която хора си потеглят даже при подозрения за съпричастност към нещо неправилно. Добрев уточни, че още в събота е приказвал с премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

В диалога той му е обяснил, че е жертва на подправена вест. В отговор на въпрос, Добрев сподели, че остава регионален координатор на ГЕРБ в Хасково и ще продължи да работи за партията. Попитан с какво друго ще се занимава, депутатът уточни, че може да стартира работа в някоя компания, или да прави частен бизнес.

Коментирайки имотните покупко-продажби, поради които е нападнат, той уточни, че се цитират суми, платени за правото за градеж, вместо действителните за придобиването на парцела. Добрев сподели, че майка му е платила за апартамент от към 200 квадрата в квартал " Манастирски ливади " 480 хиляди евро. При това състояние цената била към 783 евро на квадрат, което било на пазарните равнища.

Депутатът сподели още, че живее в жилището, като заплаща на компанията на майка си наем от 1200 лв..

Това е втората оставка на Добрев в този парламент. Делян Добрев разгласи предпочитание да напусне политиката след иницииран от Българска социалистическа партия скандал за роднински назначения в община Хасково през октомври 2017 година. Партията застана зад депутата и след мощна акция в негова поддръжка оставката му беше отхвърлена от болшинството в пленарната зала.

Впоследствие Конституционният съд разгласи, че депутатите не могат да гласоподават срещу волята на сътрудника си, само че в това време Добрев промени решението си, отдръпна оставката си и остава народен представител.

Оставката на Добрев беше третата за ГЕРБ през вчерашния ден. Първо заместител регионалният шеф на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, поради медийни изявления.

След това от партийния пресцентър оповестиха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка като кмет и като член на ГЕРБ. Малко по-късно Рейзи опроверга информацията пред БНР и посочи, че напуща единствено партийните структури и няма желание да подава оставка като кмет. В понеделник Рейзи и основният счетоводител на общината Златка Мусева бяха отстранени от служба от Специализирания углавен съд.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (140)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР