Огнян Стоянов е общински председател на БСП – Горна Оряховица

...
Огнян Стоянов е общински председател на БСП – Горна Оряховица
Коментари Харесай

Огнян Стоянов: Местната власт не е кукла на конци в ръцете на правителството


Огнян Стоянов е общински ръководител на Българска социалистическа партия – Горна Оряховица и пети мандат общински консултант в локалния парламент. За пръв път се кандидатира за депутат за 47-ото Народно заседание. Той е с преференция 108 в листата на “БСП за БЪлгария” за Великотърновския изборен регион.

Взема това решение, защото е уверен, че огромна част от локалните проблеми могат да се решат единствено с намесата на законодателната и изпълнителна управляващи.

“Вече 5 мандата съм общински консултант в Горна Оряховица и благодаря на моите съграждани за това голямо доверие. В моята работа видях по какъв начин доста от наболелите проблеми на общината не могат да бъдат решени без намесата и без помощта на държавната власт”, изяснява Стоянов и дава образец по какъв начин при огромна част от разискванията в Общинския съвет получавал отговор: “от София подредиха да бъде така” или “от София споделиха, че по този начин не може”.

“Според мен, твърди социалистът, е пристигнало времето да покажем, че ние в локалната власт не сме просто кукли на конци. За задачата би трябвало да отидем в София и да променим този модел на управление”.

Огнян Стоянов е безапелационен, че управническата стратегия на „ Българска социалистическа партия за България “ е изпълнима и съобразена с финансовите благоприятни условия на страната: “Ние не обещаваме на хората минимална пенсия от 2 хиляди лв.. Нито заплати от по 3-4 хиляди лв.. Обещаваме неща, които са съизмерими с бюджета на страната. Както видяхме в последните месеци, пари в хазната има, само че те изтичат в корупционни схмеи и в предплатени заплащания към строителни фирми”.

В особено послание до жителите на Великотърновска област Огнян Стоянов сподели:

“Живеем в забавни времена. Някои ще кажат: време на преход. Други - на рецесия. Ще ги наречете бурни, динамични времена. И отново ще сте прави. Досега не бяхме живели във времена, в които е толкоз елементарно да бъдем свързани и да бъдем дружно.

Но сме по-разделени и по-разединени отвсякога

Искаше ми се в тази акция да приказвам за огромните неща: за автомагистралата сред Русе и Велико Търново, за моста над река Дунав при Свищов, за Интермодалния терминал на Горна Оряховица. Но няма да го направя, тъй като не искам да бъда следващия търгаш. И се запитах: Кое е значимото? За кое си коства да приказваме, да работим, да се борим през днешния ден?

Истината е, че никой не се вълнува от летища, в случай че няма залък, с който да нахрани детето си. Никой не се вълнува от интернационалните връзки на страната, крепко няма средства да свърже двата края.

Големите фантазии са значими, в случай че дребните фантазии са действителност.

На 43 години съм и от 18 години се занимавам с политика. Имам любяща брачна половинка и две прелестни деца.

Искаше ми се те да живеят в други времена. Времена, в които още веднъж ще се мисли за огромното, тъй като всички имат дребното. Като финансист знам, че постоянно парите се влагат в най-важното. А сегаважни са елементарните хора.

Влязохв тези парламентарни избори с ясното схващане, че не мога да оправя света. Но имам вяра, че сме длъжни да осигурим здраве и заслужен приход за всички, без да нарушаваме същинския свободен избор.

Иска ми се още веднъж да се обединим.

Защото по този начин ще пребъдем.

Заедно.

Може би това е и последният ни късмет. Вярвам, че можем”.

За Огнян Стоянов можете да гласувате с преференция 108 в листата на “БСП за България” с номер 33 в бюлетината.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР