Огнян МинчевФейсбукТози човек е като тефлонов - нищо не му

...
Огнян МинчевФейсбукТози човек е като тефлонов - нищо не му
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Не очаквайте от Радев извинение или поемане на отговорност - той иска повече власт

Огнян Минчев

Facebook

Този човек е като тефлонов - нищо не му се лепи. От нищо не му пука - когато става дума за власт. За Радев приказвам.

 

Прегази и закон, и конституция с цел да конфигурира своите протежета отпред на страната през 2021 година Видя се, че тези момчета не са в положение да уплътнят даже отчасти очакванията на огромен брой българи, очакващи основна и динамична социална и политическа смяна. Останаха си с упованията...

 

Разочарова се от тях и самият Радев. Да чухте най-малко да смутолеви две-три думи в опрощение? Няма и да чуете.

Вместо това Радев продължава да дава директиви...

Застанал отпред на поредност от служебни държавни управления, Радев прегази всевъзможни рамки на открита традиция в това по какъв начин би трябвало да действа един длъжностен кабинет. До 2017 година знаехме, че служебното държавно управление води оперативното ръководство на страната през няколкото месеца без парламент и би трябвало да провежда идните избори.

Радев загърби тази рамка през цялото време.

През 2017 година неговият боен министър уволни шефа на аналитичния център на МО Тодор Тагарев, с цел да назначи собствен човек, който ще му разпише задание за закупуване на изтребител Грипен. Невъзмутимо и " служебно " Радев наложи избора на Грипен през своето лично служебно държавно управление.

И в случай че Грипенът се срещна с парламентарен избор няколко месеца по-късно, през днешния ден даже няма и такава опция. От година и половина жителите избират парламент, Народното събрание се саморазпада, а Радев щастливо си ръководи като безспорен монарх от епохата преди Великата харта на свободите от 1215 година

В началото стартира да " изчегъртва " и да поставя свои хора навсякъде. Това продължи до есента на 2021 година, когато неговите протежета пристигнаха на власт с мъчно управляемата четворна коалиция.

Управляваха, колкото управляваха - колкото Радев да ги разлюби. Обърна се като фурнаджийска лопата и взе да ги " подлага на критика "... Нейсе, шест месеца по-късно Радевият оръженоносец Слави му сервира главите на " изменниците " на тепсия...

Пак избори, отново служебно държавно управление... И отново чегъртане - този път на тези, които самият Радев насложи по властовите капии предходната година. Пък и придирчив, махнаджия... И отново - подлага на критика, дава ум - от кое място взима, че да дава, не знам... Но седи на власт - и ще седи още много, както се обрисува. Всеки безпристрастен наблюдаващ в профил ще ви каже, че Радев не е способен да води едно сполучливо национално ръководство. Което не значи, че не се е квалифицирал в подмолните способи за оцеляване във властта и непрестанно разширение параметрите на личната власт.

Най-проблемната от проблематичните сфери на ръководство отпред с Радев е неговата политика по отношение на българската принадлежност към европейската и атлантическата общественост - изключително в трагичната обстановка на войната в Украйна. Начело с Радев България се е снишила без да има каквато и да е опция да отработи своя народен интерес в динамично изменящата се интернационална среда.

Радев всекидневно работи за Русия, само че България явно ще би трябвало да разчита за своята сигурност както на НАТО и Европейски Съюз, по този начин и на своите съседи, някои от които стават все по-мощни и стратегически амбициозни. Недай Боже - ще пристигна ден, в който някой няма да ни пита какъв брой сполучливо се е скатавал Радев. Значение ще има както личният ни потенциал за защита, по този начин и връзките ни с основните ни съдружници. Двете неща, апропо са тясно и органично свързани.

Не очаквайте от Радев нито опрощение, нито вдишване на отговорност - нито за защитата, нито за сигурността, нито за пропуснатата роля на България и на нейния народен интерес в разбунения свят. Тефлоновият човек се интересува единствено от разширение на своята власт. Безконтролна власт. Некомпетентна власт. Власт, всекидневно рушаща българския народен интерес.

Но, знае се, не е отговорен този, който изяжда зелника, а този който му го дава. Скараните между тях парламентарни партии, в огромната си част управлявани от диванета с искания без покритие, дават обещание на Радев всички удобни благоприятни условия да трансформира ситуационната агресия на властта си във опция за смяна на институционалната конструкция на страната и определяне на безгранична еднолична власт.

Да, това няма към този момент да бъде Европа. Само че какъв брой е Европа и актуалното положение на нещата в българската политика...

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР