Огнян МинчевФейсбукПрословутият чл. 189 от Изборния кодекс бе приет през

...
Огнян МинчевФейсбукПрословутият чл. 189 от Изборния кодекс бе приет през
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Чалга партията наложи чл. 189 в ИК и заля ефира с примитивна путинистка пропаганда

Огнян Минчев

Facebook

Прословутият член 189 от Изборния кодекс бе признат през предходната 2021 година по гледище на чалгаджийската партия. Според този член, всяка партия, записала национална листа за парламентарни избори, има право на равноправно отразяване от публичните медии.

 

Така ние получихме великодушния подарък всички малоумни секти, взели пари да се записват за изборите, да ни тровят редовно по националния ефир по време на цялата предизборна акция. Както уточни шефът на Българска национална телевизия Кошлуков - " Работим с материал на клиента... " В множеството от случаите материалът на клиента смърди отвратително на нелепост и дивотия.

Причината да се одобри този член, натрапен от чалга шоуто не е гол популизъм - тя е политическа поръчка (предполагам - обилно заплатена). Кой е направил тази поръчка, излиза наяве незабавно откакто обърнете внимание какво съставляват 90 на 100 от претендентите за политическа популярност, които ви приказват от екрана на Българска национална телевизия и по микрофона на БНР през последния месец.

 

Те имат прекомерно сходни, стандартизирани " политически стратегии ". Първо - НЕ на еврото. Второ - излизане от НАТО и Европейски Съюз. Трето - цялостен неутралитет на България. Четвърто - цялостно възобновяване на " евтините " доставки на сила от Русия. Пето - пълномащабно другарство с Москва и загърбване на " евроатлантическите полезности ". Общият център, който тегли конците на тези марионетки даже не си е дал труда да разнообрази стилистично стандартизираните лозунги-послания, които малоумниците рецитират в ефир.

Член 189 е поръчка за " напечатване " на десетки малоумни русофилски партии (извинете за тавтологията - малоумни и русофилски) и хвърлянето им на българския политически пазар. Какво е качеството на тези стандартизирани послания няма никакво значение. Една неистина, повторена 100 пъти става истина. Една подхвърлена малоумна теза, повторена стотици пъти става разбиране на възходящ брой почтено надаващи ухо към екрана гласоподаватели.

С член 189 дългият чалгаджия обслужи кремълския интерес за заливане на българските предизборни акции с целеустремен кален поток примитивна путинистка агитация, предопределена да удави съзнателния политически избор на милиони българи. Нищо, че дребните малоумни секти - русофилски партии няма да вземат повече от няколко десетки - до няколко стотици гласа всяка.

Общият резултат на кремълската отрова ще надвишава доста електоралния принос на предизборните марионетки - " партии ", регистрирани за изборите от общия Център. " Соболевата акция " в България не е серпантина - нито по радиото, нито по малкия екран, нито в предизборните акции, които у нас в последно време са на всеки 3-4 месеца. А вие чакайте някой да ви ръководи рационално...

Ето и какво гласи член 189 от Изборния кодекс за " Форми на отразяване ":

Чл. 189. (1) Предизборната акция се отразява в стратегиите на Българската национална телевизия и Българското национално радио под формата на клипове, дебати и други форми, контрактувани при изискванията на алинея 4, в несъмнено за тази цел време.
(2) Не се позволява потреблението на стратегиите на Българската национална телевизия и Българското национално радио за задачите на предизборната акция отвън времето, несъмнено за посочените в алинея 1 форми.
(3) (Доп. - Дъждовни води, бр. 36 от 2021 година, в действие от 01.05.2021 г.) Българската национална телевизия и Българското национално радио отразяват обективно и заслужено деянията на претендентите, регистрирани от партиите, обединенията и инициативните комитети, при ценене на тяхната равнопоставеност и значителност въз основа на правила, признати от Централната изборна комисия. Партиите и обединенията, които са записали претенденти във всички изборни региони при избори за народни представители, имат право на равно присъединяване.
(4) Генералният шеф на Българската национална телевизия, надлежно на Българското национално радио, въз основа на разпоредбите по алинея 3 предлага на упълномощени представители на партиите, обединенията и инициативните комитети, записали претенденти, съглашение за формите, тематиките на предизборната акция, форматите и екипите. Споразумението се утвърждава от Централната изборна комисия не по-късно от 31 дни преди изборния ден и се изпраща неотложно на Сметната палата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР