Огнян МинчевФейсбукНямате мандат да се подигравате с хората. Ако не

...
Огнян МинчевФейсбукНямате мандат да се подигравате с хората. Ако не
Коментари Харесай

Огнян Минчев към ГЕРБ и ПП-ДБ: Светът гори, а вие подлагате динени кори на държавата. Срам сте!

Огнян Минчев

Facebook

Нямате мандат да се подигравате с хората. Ако не можете да бъдете професионални политици - вървете си!

В Германия след парламентарни избори в продължение от време на време на месеци партийните водачи договарят коалиция за ръководство. Правят го с достолепие, с взаимно почитание и с отговорност към личната си страна.
В Италия Джорджа Мелони сътвори болшинство и държавно управление с партии от своята част от спектъра - в доста сложни връзки с водачите им.

Нямаше хули, закани и обществени циркове. Защото тези водачи имат съзнанието за това, че са определени да съставляват огромни групи от хора, да съставляват гражданската общественост на своите страни.

Вие не почитате себе си и по тази причина не почитате и жителите. Заплашвате ги с избори. Защото смятате, че те няма къде да отидат - по този начин или другояче ще гласоподават отново за вас.

Превърнахте изборите и ръководството на страната в игра с нулев резултат - изнудвате и ощетявате обществото с цел да поддържате личните си привилегии на власт.

Вашите политически съперници са ваши върли врагове - по тази причина преговаряте с тях без правила, без нравственос, без граници на почитание и достолепие.

Превръщате ръководството на страната в обществен цирк - по тази причина и опозицията ви (отхранена от самите вас) се състои от дебилни чалгаджии и клоуни-копейкиновци.

Сериозните политици договарят отговорно - съчетавайки партиен и народен интерес, с мяра и вероятност. Как преговаряте вие? Замервате политическите си врагове (с които сте в коалиция) с " меморандуми ", " съдружни съглашения ", на които изисквате отговор от днеска за през вчерашния ден.

Безсрамно извивате ръце, постоянно гледате да наведете другия, че да го боцнете откъм гърба. Не си давате сметка, че поставяйки сътрудниците си пред свършените обстоятелства на изнудване ги озлобявате и превръщате съперничеството във война за сметка на обществото.

От десетилетия насам смятате, че властта ви принадлежи по право и по тази причина не можете да я делите, да я договаряте, да я споделяте с дотойнство и почитание. Вижте се в огледалото - какво вършиме от няколко седмици насам. Изнудвате се един различен, подлагате си динени кори, медийните ви лакеи щедро подиграват и унижават тези, с които би трябвало да се договорите - а вие постоянно им пригласяте...

Ползвате обществото за бърсалка - замеряте се взаимно с обществени доноси. " Аз желая това, но той не дава... "
" Казал съм им - до на следващия ден! Ако не - отивам да разтеглям лакърдии в провинцията, " да затягам структурите за избори ".

Кого плашите вие с избори - мислите, че няма кой да ви измете ли? Лошото е, че в България сбогуването с актуалната власт най-често поражда още по-лоша власт - или безредие. На това разчитате, че сте незаменими. Че сте най-малкото зло - да не пристигна по-голямо.
Не сте за Магнитски - за плесници сте! Когато видите дебелия край - озъртате се за европейски избори, да бягате в Брюксел. Те като ви видят в Брюксел ви съжаляват: " Тия в случай че са им водачите, те останалите там несъмнено още лазят... "

Около нас светът гори, а вие си подлагате динени кори - на страната подлагате динени кори. Страх ви е от Москва, от Брюксел и от Вашингтон, а не ви е позор от самите вас.

Обсебени сте от нарцисизъм, неприязън и лакомия. Налага се да се смирите - стигнали сте до ръба! Не ви пука дали ще хвърлите нас в пропастта. Но този път в пропастта ще паднете и самите вие.

Повярвайте ми - не гледайте социологически сондажи. Рейтингът ви е кух и излъган - ще се срине по-бързо от картонените кули, които сте си построили с цел да останете на власт.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР