Огнян е убит по изключително жесток начин. Играли са си

...
Огнян е убит по изключително жесток начин. Играли са си
Коментари Харесай

Брат на жертвата в Милево: Убит е жестоко, а след това е изхвърлен като куче

„ Огнян е погубен по извънредно нечовечен метод. Играли са си с него, а по-късно е изхвърлен като куче ”. Това описа пред  TrafficNews Марин Йорданов - брат на убития в село Милево мъж. 46-годишният Огнян Йорданов бе открит мъртъв наоколо до стадиона в селото на 4 август. Криминалистите са открили, че Йорданов е бил пребит грубо след скандал предходната вечер.
Прочетете още
Заподозрени за побоя над мъжа, по-познат като Пешо Кучукаря в селото, са петима мъже от селата Милево и Караджово, като двама от тях са престъпно проявени, другите трима са с чисто правосъдно минало. Един от забърканите в случая е някогашният полицейски чиновник Ангел Георгиев. 

По информация на Марин, към 03:30 ч., Ангел взел една каса бира от сергията, качили се в буса му и компанията се насочила към неговия дом, където траяли да пият.

„ Аз присъствах на събора до 20:00 вечерта и по-късно си потеглих, а брат ми Огнян остана. Кметицата на селото сподели, че той е бил там до 04:00 часа сутринта. Тя даже е танцувала с него и не се е усещало никакво напрежение ”, описа той.

Срещнахме се и с кметицата на село Милево - Анелия Колева, която удостовери, че с изключение на нетрезвото положение на Огнян, всичко друго е изглеждало наред. Братът на убития показа, че служителят на реда и жертвата се познавали доста добре, като даже Огнян е бил неразлъчен с бащата на Ангел и е бил като негов втори наследник.

В селото в никакъв случай не е имало напрежение сред българи и роми и от ромската фамилия не си изясняват по какъв начин се стигнало до съдбовния край. Те описаха, че Огнян е пиел, само че в никакъв случай не е бил нападателен. Описват го като радостен човек и купонджия. Работил е 18 години в селския магазин и е отгледал общо шест деца. Самият той е израснал в огромно семейство със седем деца, измежду които шест братя и една сестра.

„ Цялото село реве за него. Убит е по доста нечовечен метод, изхвърлен е като куче, играли са си с него ”, описа неговият брат Матин.

След жестокото ликвидиране Огнян е бил изхвърлен на пътя, до контейнери наоколо до къщата на Ангел. В буса му криминалистите откриват следи от кръв, както и един зъб. Имало е бухалки и стоманени предмети, които са се опитвали да скрият, с цел да няма диря, твърди брат му.

Когато братята на Огнян отишли до стадиона, където е открит натрупа му, видели покъртителна панорама. Цялото му тяло е било в рани и кръв, а гърбът му е бил разкъсан в резултат на влаченето, до момента в който са пренасяли тялото му.

„ Ангел е изискал да поеме виновността сам, само че това е невероятно, брат ми беше 120 кг и няма по какъв начин един човек да го пребие и убие. Най-малко четири индивида са го умъртвили, няма по какъв начин ”, твърди другият брат на Огнян.

„ От нападателите познаваме единствено Ангел. Беше служител на реда до преди два месеца. Има жена и дете, също не е неприятен човек, само че и той пиеше. Другите нападатели не ги познавам. Казаха ни, че единият от насилниците е бил 17 години в пандиза ”, добави той.

Братята на убития са чули и версията, че Ангел е задремал на масата, а другите двама, поданици на село Караджово, са направили убийството. След като се е събудил, Ангел е попитал къде е Огнян, а причинителите му споделили, че е на открито и е „ завършен ”.  

Според кметицата на село Милево, съществена причина в свадата с съдбовния край е алкохолът.



„ И жертвата, и причинителят за мен са едни положителни момчета. Ангел го познавам като естествен човек, за мен е едно положително момче от хубаво семейство, както и Огнян ”, споделя тя, като твърди, че двамата въобще не са били в контакт през вечерта и са се събрали, откакто тя си е тръгнала.

„ Огнян беше в нетрезво положение. Последно към 03:00 ч. имаше привет за ромите, играхме, веселихме се, нямаше никаква експанзия от самото начало на събора. Той беше в положително въодушевление, даже ме прегърна и ми сподели, че доста ме обича и по-късно към 04:00 ч. си потеглих ”, описа тя, само че не е предполагала, че може да се стигне до такава свирепост след спокойната вечер.

Колева добави, че животът в селото е извънредно спокоен, в никакъв случай не е имало произшествия и се надява случилото се да не провокира напрежение сред роми и българи отсега нататък.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР