Огнище на птичи грип е потвърдено във ферма в окръг

...
Огнище на птичи грип е потвърдено във ферма в окръг
Коментари Харесай

Огнище на птичи грип е потвърдено в Румъния

Огнище на птичи грип е доказано във плантация в окръг Марамуреш, Северна Румъния, оповестява организация Аджерпрес. Над 18 000 птици са инфектирани с вируса във плантация в град Сиени и ще бъдат евтанизирани. Диагнозата е доказана от букурещкия Институт по диагностика и здраве на животните, съобщи Българска телеграфна агенция.
Окръжният шеф на Марамуреш Николае-Силвиу Унгур уточни в прессъобщение, че е утвърден проект за деяние за битка с огнището на птичи грип и са подхванати нужните ограничения за попречване разпространяването на заболяването. Заболелите птици ще бъдат евтанизирани и изгорени. Започнало е заличаване на фуражи и други материали, преносители на вируса.
Ветеринарните лекари и комерсиалните сдружения със същия профил в зоната са осведомени, както и популацията и медицинския личен състав в региона.
Вирусът H5N8 не визира здравето на хората, показаха локалните управляващи и приканиха популацията да не изпада в суматоха, а да съблюдава профилактичните ограничения, предложени от лекарите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР