Огнище на коронавирус е установено в частния старчески дом Св.

...
Огнище на коронавирус е установено в частния старчески дом Св.
Коментари Харесай

Огнище на коронавирус е установено в частен старчески дом край Варна

 Огнище на ковид е открито в частния старешки дом " Св. Георги-2 ", който се намира под ВСУ " Черноризец Храбър " във Варна, заяви за Varna24.bg регионалния шеф Стоян Пасев.

По време на съвещание на регионалния спешен щаб във Варна е станало ясно, че  се чакат пробите от проучванията на останалите настанени в дома. Общо пребиваващите в старческия дом възрастни хора, дружно със инфектираните, са 250 на брой.

До момента са установени 9 лица, настанени в частния дом и петима от личния състав с позитивни проби.

Ето и формалната информация от РЗИ-Варна по отношение на разпространяването на подлата болест на територията на Варна и региона:

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Варна и региона, РЗИ Варна осведоми:

В осведомителната система за COVID-19, към 00 часа на 30 юли, са регистрирани 21 нови случаи на лица от област Варна, с позитивна проба за COVID-19. Положителните лица са от разнообразни възрастови групи, главно от фамилни огнища и с дифузно разпространяване.

Регистрирани са позитивни проби на 9 лица- домуващи и 5 лица обслужващ личен състав в дом за остарели хора. Продължава епидемиологично изследване за определяне или липса на връзка сред случаите.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани позитивни проби за COVID-19 доближиха 628. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна са 41 пациента; с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 443 лица, излекувани са 154 лица.

Регистрирани са 2 лица, умряли от COVID-19 – дами, на възраст 61 година и 81 година Общо умрелите за Варненска област са 8.

Продължава епидемиологичното изследване от чиновниците от Регионалната здравна ревизия за определяне и предприемане на ограничения към позитивните и контактните лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР