Огнище на коронавирус бе открито в най-големия в света завод

...
Огнище на коронавирус бе открито в най-големия в света завод
Коментари Харесай

Огнище на Ковид в най-големия в света завод за айфони


Огнище на ковид бе намерено в най-големия в света цех за айфони, който се намира в Китай, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32262
Става дума за цех в град Чжънчжоу, в който работят към 300 хиляди души и който се ръководи от компанията " Фокскон ".

Понастоящем " интервенциите и производството (…) протичат релативно устойчиво " макар откриването на огнището, съобщи " Фокскон ".

Компанията посочи, че броят на инфектираните е дребен, без обаче да дава съответни данни какъв брой тъкмо са те.

Китай, който е най-населената страна на света, записва през днешния ден единствено 1241 нови случая на заразяване с ковид, като множеството от тях са асимптоматични, излиза наяве от изказване на китайските здравни управляващи.

Спорадичните появи на огнища на ковид обаче карат управляващите да подхващат строги ограничения за битка със болестта. Според информация на японската капиталова банка " Намура " понастоящем над 200 милиона души в Китай са подложени на коронавирусни ограничавания с друга степен на суровост.

В северозападния град Синин, където живеят 2,5 милиона души, жителите показват в обществените мрежи недоволството си от обстоятелството, че са принудени да си стоят вкъщи.

" Синин в този момент е като Шанхай през април ", написа консуматор на обществената мрежа " Вейбо ".

Автономните региони Синцзян и Вътрешна Монголия са преди всичко по брой на инфектирани с ковид, съобщи ТАСС, като се базира на китайските здравни управляващи.

Според данните на управляващите в двата самостоятелни района живеят 30 % от всички инфектирани с вируса в Китай.

Властите на китайския град Ухан, в който за първи път бяха регистрирани случаи на заразяване с ковид, вкараха строги противоепидемични ограничения в градския регион Ханян, където живеят към 840 хиляди души, съобщи ТАСС, като се базира на локалните управляващи. На жителите на региона е неразрешено да излизат на открито от през днешния ден до 30 октомври, в случай че не става дума за случай на последна нужда, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР