Огнище на COVID-19 пламна в Дневен център на деца с

...
Огнище на COVID-19 пламна в Дневен център на деца с
Коментари Харесай

Огнище на COVID-19 пламна в Дневен център на деца с увреждания в Горна Оряховица

Огнище на COVID-19 пламна в Дневен център на деца с увреждания в Горна Оряховица. Трима души от личния състав на заведението са дали позитивни проби за ковид. Други две огнища са детските градини „ Ален мак " във Велико Търново и „ Вяра, Надежда, Любов " в с. Ресен, а четвъртото е многолюдна фамилия. Здравните управляващи са разпоредили всички нужни ограничения.

До 361,7 на 100 хиляди души доближи заболяемостта от COVID-19 във Великотърновска област на 14-дневна база. Увеличението е с към 60% по отношение на предходния регистриран интервал. През последното денонощие новите случаи са 64, в домашна изолираност са 664 души, а в лечебни заведения - 206. Три са смъртните случаи, свързани с ковид през последните 24 ч.

Общо 239 коронавирус кревати са разкрити в лечебните заведения в района. От тях 219 са за пациенти в неусложнено положение. Четири са леглата за малолетни пациенти, а 20 са интензивните. Хоспитализираните все още са 199 души, 14 от които на интензивно лекуване. 20 пациенти от област Велико Търново се лекуват в лечебни заведения отвън региона
Осем са децата с ковид, признати в лечебници.

Областният шеф на Велико Търново Георги Гугучков съобщи, че от 10-те общини в района единствено Велико Търново и Лясковец към момента не са го уведомили за решението си по отношение на подхванатите ограничения. Ясно е, че плануваният за 28 август празник на Килифарево е анулиран. От 8-те общини, изпратили систематизираните си данни, само в община Полски Тръмбеш са декларирали желанието си да бъде извършен народен конкурс, като са поели ангажимент за прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Останалите общини отсрочват всички свои мероприятия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР