Огнище на COVID -19 е регистрирано в Дома за пълнолетни

...
Огнище на COVID -19 е регистрирано в Дома за пълнолетни
Коментари Харесай

Огнище на COVID -19 в дом за възрастни с умствена изостаналост

Огнище на Коронавирус -19 е записано в Дома за пълнолетни с умствена назадничавост във великотърновското село Пчелище.

11 души, консуматори и личен състав са дали позитивни проби за ковид. В момента в дома и предпазеното жилище към него са настанени общо 48 индивида, като 9 от тях са с Коронавирус -19, а другите две позитивни проби са на хора от личния състав.

Преди седмица един от потребителите в предпазеното жилище към Дома за пълнолетни с умствена назадничавост дал позитивна проба за ковид, почнало всеобщо тестване на останалите настанени и на личния състав.

„ След което се откри, че 8 от потребителите, които са в дома с позитивна проба и един от чиновниците също даде позитивен резултат. Т.е. 8 консуматори от вкъщи, един от предпазеното жилище. В този интервал съм осведомена за двама сътрудници, които са разболели и са се е тествали. ", сподели Ели Апостолова, шеф на дома.

Домът и предпазеното жилище са сложени под карантина.

„ Има връчени наставления от здравните управляващи по изолирането на потребителите в обособените стаи, храненето им на място, стерилизация четирикратно ", добавя Апостолова.

Всички 9 консуматори с потвърден Коронавирус са в положително общо положение и все още болестта при тях протича без затруднения.

Автор: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР