„Огнища на чума има в пет населени места – Воден,

...
„Огнища на чума има в пет населени места – Воден,
Коментари Харесай

Порожанов: Огнища на чума има в 5 села, останали животни – само в стадото на баба Дора

„ Огнища на чума има в пет обитаеми места – Воден, Кости, Шарково, Странджа и Крайново. Останали животни има единствено в Шарково в стадото на баба Дора”, сподели земеделският министър Румен Порожанов пред публицисти в Народното събрание.

Той за следващ път посочи, че съответно в нейното стадо заболели животни няма , само че в селото позитивните проби са 22, което постанова евтаназията им.

„ От през вчерашния ден има резултат за плантация в Болярово. Фермата е отделена, с 200 и няколко овце. Няма досег на пасищно и водно ниво”, сподели Порожанов. По думите му стопаните не позволяват ветеринарите да вземат втора проба.
Българска социалистическа партия не били съгласни с ограниченията против чумата поради юридически пропуски, сочи стенограма По време на съвета доктор Дамян Илиев, шеф на БАБХ, изяснява, че първата позитивна проба от страната ни е записана на 19 юни 2018 година
„ Протегнах ръка, споделих, че в случай че пробите са негативни заповедта ще се отмени”, сподели още Порожанов.

Той посочи още, че през днешния ден се изплащат компенсациите в Крайново и Странджа, а в понеделник стартира изплащането в Шарково.

Порожанов сподели още, че една от козевъдните асоциации е поела ангажимент да обезпечи на баба Дора нови 100 кози откакто падне карантината в Шарково.

Чума по животните Отново има напрежение в засегнатите от чума селища в Странджа Българска социалистическа партия не били съгласни с ограниченията против чумата поради юридически пропуски, сочи стенограма В Болярово желаят и самостоятелна лаборатория да се произнесе има ли чума Парламентът изслушва министри за чумата по животните Шестото огнище на чума в Странджанско е в гр. Болярово (ОБЗОР) Румен Радев: Оставките в земеделието не вземат решение казуса с поминъка на хората в Странджа Румен Поражанов: Две са стадата, в които има установена позитивна проба за чума Румен Петков: Избиването на животни без доказателства е неприемлива политика Баба Дора остана сюрпризирана, че тестът за стадото ѝ е позитивна Отлагат плануваната за през днешния ден евтаназия на животни Властите отложиха евтаназията на животни в Странджа Животновъди подаряват кози от стадата си на засегнатите от чумата Бюрхан Абазов: Протестът на животновъдите не реализира нищо за хората в Странджа Президентът се срещна с животновъди в Ямболско От на следващия ден избиването на животни в Странджа продължава Животновъдите приключват митинга Премиерът освободи земеделския зам.-министър Цветан Димитров Заради чумата: Забрана на вноса на свинско от Гърция Животновъдите се пробваха да нахлуят в Министерския съвет (СНИМКИ и ВИДЕО) Премиерът също не отстъпи за евтаназията на инфектираните с чума животни
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР