Огнеборци са гасили пожар снощи в Центъра за настаняване от

...
Огнеборци са гасили пожар снощи в Центъра за настаняване от
Коментари Харесай

Нощен пожар в Центъра за настаняване на младежи с увреждания в Русе

Огнеборци са гасили пожар нощес в Центъра за настаняване от фамилен вид на младежи с увреждания " Любов " в Русе. При случая няма потърпевши , оповестиха от общинската администрация в крайдунавския град.

Сигналът е подаден към 23:00 часа. Веднага на място са пристигнали екипи на противопожарната работа и на полицията. В гасенето са се присъединили и чиновници от Центъра. От постройката са евакуирани 11 младежи с увреждания - на възраст сред 22 и 30 години, и две дежурни болногледачки.

При случая няма потърпевши, като на двама служители на реда е бил обезпечен О2 след вдишаните газове по време на евакуацията. Всички ползватели на услугата са настанени в прилежащия Център за настаняване от фамилен вид на младежи с увреждания " Надежда ", където са изкарали нощта.

От кметството осведомят, че повода за пожара е дефектирал сушилен уред, ситуиран в сутерена.  От локалната администрация изясняват, че през днешния ден се прави оглед на вредите. Уведомени са и застрахователните институции. Разчистват се засегнатите пространства, с цел да могат младежите с увреждания да се върнат в мястото за живеене.

От общинската администрация изричат своята признателност за бързите и своевременни дейности на чиновниците от противопожарната работа, полицията, Центъра за незабавна здравна помощ, както и на дежурните в Центъра, които са оказали съответна помощ и поддръжка на младежите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР