Огнеборци погасиха пожар в къща в Шумен, спасени от опожаряване

...
Огнеборци погасиха пожар в къща в Шумен, спасени от опожаряване
Коментари Харесай

Пиян подпали къща в Шумен, за малко да пламнат и съседните

Огнеборци погасиха пожар в къща в Шумен, избавени от опожаряване са и две прилежащи, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Сигнал за пожар в стая на къща на ул. „ Пета “ е признат в 14:58 часа през вчерашния ден. Към адреса са ориентирани два противопожарни екипа. Пристигналите на място огнеборци обясняват, че мъжът, който населява къщата е във очевидно нетрезво положение. Пожарът, по данни на очевидци, е провокиран от него.

В пламъците са унищожени към 40 кв. м. покривна структура и мебели. Пожарът е премахнат от два екипа благодарение на 17 тона вода.

Извършен е оглед. Образувано е досъдебно произвеждане за пожар, породен по несъобразителност.

На пет сигнала за катастрофи са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 24 часа, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.

На територията на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) в Шумен от началото на 2023 година са зародили 977 катастрофи, от които пожарите са 534. През предходната година произшествията са били 1054, а пожарите – 659. Това заяви на брифинг на 13 септември шефът на РДПБЗН в Шумен комисар Иван Иванов, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР