Огнеборци и военнослужещи са готови за борба с пожарите през

...
Огнеборци и военнослужещи са готови за борба с пожарите през
Коментари Харесай

Огнеборци и военнослужещи са готови за борба с пожарите през летния сезон

Огнеборци и военнослужещи са подготвени за битка с пожарите през летния сезон. Това естанало ясно по време на работно съвещание по отношение на настъпването на пожароопасния сезон, осведомят от пресцентъра на регионалната администрация. В него са взели участие регионалният шеф Гергана Микова, шефът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, шефът на Областна дирекция "Земеделие " Елка Бонева, представители на ОД Министерство на вътрешните работи, РЗИ, Областно пътно ръководство, Регионална дирекция на горите, на Втора механизирана бригада, "Мини Марица-изток " и на общините.

На срещата е била докладвана готовността на институциите и на локалните управляващи за пожароопасния сезон, който със заповед на регионалния шеф е разгласен за интервала от 2 март до 30 ноември.

От Втора механизирана бригада са съобщили, че едно формирование с бройка 20 военнослужещи е в подготвеност да оказва помощ на огнеборците при възникването на пожари. Директорът на ОД "Земеделие " Елка Бонева е оповестила, че сега вървят инспекции на редовността на земеделската техника по отношение на идната жътвена акция.

Огнен пъкъл в автоморга в Хасково

Пътнопочистващите компании също се готвят за пожароопасния сезон. Косят се сухите треви край пътищата.

От началото на 2020 година до момента на територията на област Стара Загора са зародили общо 6 горски пожари с обща повърхност 31 дка, прецизират от пресцентъра на регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР