Огнеборецът от Сливен Николай Диков Николов бе награден за гериозъм

...
Огнеборецът от Сливен Николай Диков Николов бе награден за гериозъм
Коментари Харесай

Наградиха огнеборец за героизъм и кмет за гасенето на голям пожар

Огнеборецът от Сливен Николай Диков Николов бе награден за гериозъм от шефа на Групово дело „Пожарна сигурност и отбрана на населението“ гл. комисар Николай Николов. Отличието бе връчено за проявения професионализъм и бързи дейности след получен сигнал за пожар в пътнически трен на 29 юни предходната година.
 Изведеният пламнал локомотив при пожара на жп-линията Сливен-Бургас.  Локомотивът след пожара.  Кметът на Глушник Димитър Петков получи оценката си от зам.министъра на вътрешните работи Милко Бернер.
Инцидентът станал в 10,40 ч. на жп-линията Сливен-Бургас, след с. Тополчане. На място са били изпратени два екипа под управлението на младши специалист Николов. При идването си те заварили бурно пламнал електрически локомотив, след който е бил композиран дизелов локомотив с вместимости от 4 хиляди литра горива и 360 кг двигатело масло. Николов се качил в горящия локомотив, при доста висока температура и съвсем нулева видимост. Той освободил спирачките, придвижил се с локомотива и го спрял на отдалечено място. След дълготрайно гасене електрическият локомотив и бил избавен до положение, в което може да бъде възобновен – оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Сливен.

Главната дирекция „Пожарна сигурност и отбрана на населението“ връчи отличие и на кмета на сливенското с.Глушник Димитър Петков Петков за значителен принос. Наградата му е присъдена за бърза и своевременна интервенция при гасенето на огромен пожар в местността Черковното край Сливен, който обхвана стотици декари иглолистни гори, благосъстоятелност на църквата и на общината. Гасенето продължи две денонощия и изпепели 3 дка иглолистна гора и 157 дка мъртва горска настилка. Кметът Петков е отличен за оперативното управление на доброволното формирование „Грамадите“, което се е присъединило в гасенето на този и на други пожари. „Грамадите“ е едно от четирите доброволни формирования в Сливенска област.

Наградите са от годишния народен конкурс „Пожарникар на 2017“ и са били връчени на тържествена гала в Централния боен клуб в София.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР