Огнеборец е загинал по време на изпълнение на служебния си

...
Огнеборец е загинал по време на изпълнение на служебния си
Коментари Харесай

Огнеборец загина при гасене на пожар в Бяла

Огнеборец е умрял по време на осъществяване на служебния си дълг. Сигнал за пожар в къща на ул. ”Стефан Караджа” в град Бяла, Русенска обаласт, бил получен през вчерашния ден в 16:55 часа. На място незабавно бил изпратен екип. Предприети са дейности за ограничение и очистване на пожара, в допълнение бил събран свободният от дежурство състав.

В къща на 3 етажа, горели втори етаж и покривна структура. При осъществяването на пожарогасителните дейности, младши контрольор Николай Елефтеров Николаев - лидер на специфичен автомобил в РСПБЗН – Бяла, е осигурявал пожарогасителната линия на височина 7-8 метра от основата на къщата, ситуирана на стръмен склон, като е бил в най-високата й открита част по отношение на терена. Пожарникарят изгубил равновесие и паднал. Незабавно бил извикан екип на Бърза помощ, който го транспортирал в най-близкото здравно заведение. По преценка на лекарския екип потърпевшият бил превозен в русенската болница.

Въпреки подхванати дейности за животоспасяващо лекуване, заради тежките контузии, Николаев е умрял към 21:15 часа.

Младши контрольор Николай Елефтеров Николаев e роден през 1960 година в Бяла. Назначен е на работа в Министерство на вътрешните работи през 1992г. - като лидер на специфичен автомобил в Общинска работа Пожарна охрана - Бяла при Регионална дирекция на вътрешните работи - Русе. На в този момент заеманата служба е от 31.10.2014 година Награждаван е с: "Обявяване на благодарност” от министъра на вътрешните работи през 2006 г.; "Писмена похвала” от шефа на НСПБЗН - Министерство на вътрешните работи през 2007 година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР