Огънят застраши две села и стигна и до обитаеми къщи

...
Огънят застраши две села и стигна и до обитаеми къщи
Коментари Харесай

Два хеликоптера се включват в гасенето на пожара в Пазарджишко

Огънят заплаши две села и стигна и до обитаеми къщи
Частично бедствено състояние оповестиха в панагюрското село Елшица поради пожара, който гори от понеделник. Той е тръгнал от прилежащото село Левски. Два хеликоптера се борят с пламъците, които са обхванали над 2000 дка иглолистна гора.

Напрегната беше нощта в Пазарджишко поради огнената буря, която се развихри през вчерашния ден. Пожар заплаши две села, като стигна и до обитаеми къщи. Пламъците постановиха евакуацията на един мъж. Огънят е локализиран, а през днешния ден в гасенето се включиха и два хеликоптера.

В огнен капан попадна и резерват за елени и сърни, като още през вчерашния ден беше разпоредено огражденията да бъдат отстранени, а животните – освободени.

През миналия ден екипи на пожарната в цялата страна бяха на крайник, с цел да реагират на подадените десетки сигнали за пожари.

На място сега са пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подкрепени от екипи от Пловдив и Пирдоп. В гасенето вземат участие лесничеи от горските стопанства в района с високопроходими джипове и доброволци, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

„ Искам да успокоя хората. До извънредно сериозна обстановка не се стигна с помощта на опита на пожарникарите ”, сподели Трендафил Величков пред Нова телевизия.

За създаване на просеки, така че пожарът да не доближи до обитаемото място, е изпратена тежка верижна машина от „ Асарел Медет “. 

„ Днес чакаме два хеликоптера от авиобаза Крумово, с цел да локализираме пожара. Надяваме се това да стане до обяд и по-късно да бъде изгасен. Има тежка техника на място “, съобщи представител на пожарната.

Кметът  на Панагюрище Никола Белишки посочи, че занапред ще се обясняват аргументите за пламъците.

За да се получава справедлива информация за фронта на пожара и огнищата, се употребява дрон.

Няма данни за потърпевши хора или наранени къщи в зоната на пожара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР