Огънят в района на Дупница е овладян, но частично бедственото

...
Огънят в района на Дупница е овладян, но частично бедственото
Коментари Харесай

Продължава борбата с пожарите в страната

Огънят в региона на Дупница е овладян, само че отчасти бедственото състояние продължава. Все още не са ясни формалните резултати за положението на въздуха. Автомагистрала „ Струма ” към момента е затворена и в двете направления. Щетите по автомагистралата са съществени. Вероятно ще се наложи да бъде изработен и ремонт. Оказа се, че притежателят на цеха за боклуци няма никакво позволение да складира каквото и да е под автомагистрала „ Струма ” и без да пита решил да употребява пространството, с цел да подреди там балираните боклуци, които изгоряха.

В  Хасковско, за броени часове пожарът измина километри. На място работят близо 100 пожарникари военни, горски и доброволци, има и тежка техника. Според службите на този стадий стихията е овладяна. Предполага се, че тръгналият от Брягово огън е породен от човек. Районната прокуратура в Хасково към този момент проверява аргументите.

Пожар на сухи треви спря във вторник вечерта придвижването на влаковете между гарите Долапите и Иваново. В преодоляването на огъня са се присъединили пет пожарни екипа от Русе. Около три часа се е наложило хората от пътническия трен към Горна Оряховица да чакат, без да знаят какво се случва. После са били превозени с рейсове до най-близката гара. Няма потърпевши хора, нито материални вреди по композициите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР