Огънят пламнал на 8 януари и бързо пламъците обхванали цялата

...
Огънят пламнал на 8 януари и бързо пламъците обхванали цялата
Коментари Харесай

Пожар остави без дом вдовица с две деца

Огънят горящ на 8 януари и бързо пламъците обхванали цялата постройка. Според огнеборците, късо съединяване е повода за пожара, съобщи bTV.

Ваня Николова отглежда сама двамата си сина - Диан и Павел. Съпругът й умира преди години от мозъчен кръвоизлив. Изкарва прехраната на фамилията си като санитарка в Инфекциозното поделение на УМБАЛ-Бургас. В нощта на пожара тримата се избавят по знамение. Успяват да изскочат от къщата по долни дрехи.

"Чух пукане и след това замириса на бакелит. Събудих мама и след това пламна всичко ", споделя Павел Михалев.
Той е в 6-ти клас в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “. По-големият му брат – 18-годишният Диян учи компетентност „ Готвач “ в Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас.
Цялото село се събира да помогне на Ваня и децата й, само че не съумяват да спасят къщата. Сега дамата и двете момчета живеят в една стая чартърен, без кухня и баня. Съседи им дават облекла.

Въпреки нещастието Диан и Павел вървят постоянно на учебно заведение. От Общината пък ще търсят общинско жилище за фамилията.

Ако желаете да помогнете на потърпевшата Ваня и децата й, може да се обърнете към кмета на с. Брястовец Евгения Ботушанска в кметството или на тел. 05518/2244.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР